En el tràgic accident de Barajas de l'agost del 2008 van morir 154 persones. (Foto: EFE)
Enl tràgic accident de Barajas de l'agost del 2008 van morir 154 persones. (Foto: EFE)
Madrid

Foment reforçarà les inspeccions als avions per evitar casos com el de Spanair

Ni fallades tècniques ni descoordinació dels serveis d'emergència en cas d'accident. El Ministeri de Foment no està disposat a veure com es repeteix una tragèdia aèria com la de l'avió de Spanair que va deixar 154 víctimes. Per evitar-ho, l'executiu espanyol acaba d'anunciar un paquet de mesures que a partir del 2010 han de millorar la seguretat dels passatgers. El pla preveu, per exemple, un reforç de les inspeccions dels aparells.

Actualitzat
El ministre de Foment, José Blanco, ha explicat al Congrés que les mesures evitaran que "les circumstàncies que van provocar l'accident de Spanair no es repeteixin". Amb aquesta voluntat, aquest dimecres ha presentat un seguit de mesures per millorar la seguretat aèria.

En aquest pla s'inclouen mesures com l'actualització de la llei de seguretat aèria, el reforç de les inspeccions a les aeronaus, la regulació del descans de la tripulació, i la certificació dels aeròdroms, entre d'altres.

En darrer lloc, Blanco també ha anunciat un nou pla d'emergències per a l'aeroport de Madrid-Barajas, l'escenari de la tragèdia aèria on van morir 154 passatgers.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut