Foment reclama que es desconvoquin les aturades parcials dels dies 20, 22 i 24 de febrer
Foment reclama que es desconvoquin les aturades parcials dels dies 20, 22 i 24 de febrer
Madrid

Foment ofereix endarrerir la reforma si els estibadors desconvoquen la vaga

El ministeri està disposat a fer de mitjancer entre patronal i sindicats si hi ha un clima de normalitat que afavoreixi el diàleg i l'entesa

Actualitzat

El Ministeri de Foment està disposat a endarrerir una setmana l'aprovació de la llei de reforma del sector de l'estiba en el consell de ministres si els sindicats i la patronal s'asseuen a negociar i es desconvoca la vaga fixada per als dies 20, 22 i 24 d'aquest mes. En un comunicat, Foment assenyala que, si es reprèn el diàleg, el reial decret llei no se sotmetria a l'aprovació en el consell de ministres d'aquest divendres i es deixaria per al dia 24.

Segons el ministeri, algunes qüestions plantejades pels sindicats no tenen cabuda en el decret llei perquè la Comissió Europea no ho permet, però sí que poden tractar-se mitjançant la negociació col·lectiva. Foment, que s'ofereix a fer de mitjancer en la negociació, està convençut que sindicats i patronal tenen "totes les possibilitats del món" de dialogar sobre aquestes qüestions pendents en la negociació col·lectiva.

Foment considera imprescindible que la negociació es desenvolupi en un clima de normalitat que afavoreixi el diàleg i l'entesa, per la qual cosa creu necessària la desconvocatòria de les aturades parcials.

Anar al contingut