Imatge del president de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, en un acte celebrat el 12 de juny del 2016
Imatge del president de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà, en un acte celebrat el 12 de juny del 2016
Barcelona

Foment del Treball proposa un nou Estatut i sotmetre'l a referèndum el 2019

Gay de Montellà creu que aquest Estatut hauria d'anar acompanyat del reconeixement de la identitat pròpia de Catalunya dins Espanya, del pacte fiscal, de més inversions i de l'entrada de Catalunya a la Unesco o de l'oficialitat de les seleccions esportives catalanes

RedaccióActualitzat

Tot i que Foment del Treball ha preferit no fer cap nota oficial sobre l'1 d'Octubre, el seu president ha tornat a insistir en una fórmula que passa per pactar un nou Estatut i sotmetre'l a referèndum.

En una entrevista al diari "El Mundo", Joaquim Gay de Montellà creu que hauria d'estar llest el 2019, amb concessions com el reconeixement de la identitat pròpia de Catalunya dins l'estat i un pacte fiscal semblant al del País Basc. També reclama un increment de les inversions "tenint com a element principal el corredor mediterrani", i, finalment, més presència internacional. Això es traduiria reconeixent de forma oficial les seleccions esportives catalanes i permetent a Catalunya tenir representació en organismes com la Unesco.

"L'objectiu és mantenir Catalunya dins d'Espanya"

Sobre les detencions d'alts càrrecs de la setmana passada diu que "no m'agraden les detencions, però tampoc la il·legalitat". I finalment, sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució assegura que "fer servir els màxims arguments legals no és bo, el camí sempre s'ha de trobar en el diàleg" i matisa que "si la realitat ho aconsella, potser s'ha d'acceptar -la seva aplicació-, però, si es pot escollir, jo no l'aplicaria".

 

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut