Barcelona

Foment del Treball dóna un mes a la Cecot perquè "rectifiqui"

S'ajorna la votació sobre la suspensió durant un any dels drets i les obligacions de la Cecot per extralimitació en les seves competències

RedaccióActualitzat
La junta directiva de Foment del Treball ha decidit aquest dilluns establir un termini de 30 dies perquè Cecot rectifiqui l'abast territorial de la seva activitat. La junta, a proposta del comitè executiu, ha aprovat la creació d'una comissió d'estudi i avaluació "per a l'adequació de l'abast territorial de l'activitat de Cecot als estatuts de Foment del Treball".


Aquesta comissió estarà formada per tres membres proposats per la junta directiva de Foment del Treball i tres membres proposats per la patronal vallesana, i "tindran aproximadament un mes hàbil per treballar un acord". La patronal catalana ha avisat que si en el termini d'un mes no hi ha un acord, se sotmetrà a la junta directiva la proposta de baixa de Cecot.


Amb la decisió de la junta directiva, s'ajorna la votació de la proposta del president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que demanava a la junta directiva la suspensió per un any dels drets i obligacions de la Cecot en considerar que s'ha extralimitat en les seves competències.

Gay de Montellà ha donat detalls d'aquesta iniciativa en la tradicional copa de Nadal amb la premsa i s'ha mostrat confiat que amb aquesta suspensió la patronal del Vallès, Cecot, faria un gir en els seus plantejaments, sobretot en la direcció de l'organització, que el 2017 hauria de fer eleccions a la presidència.

"Jo vull sumar i no restar. No tinc cap interès en la resta, sempre que la seva actuació (de Cecot) no castigui la nostra marca i model".

Cecot, que forma part de Foment, està liderada des de fa 13 anys per Antoni Abad. Precisament, Abad va anunciar fa uns dies la seva intenció de presentar-se a les eleccions a la presidència de Foment, que no estan previstes fins a final del 2018, amb la qual cosa augmenta el pols que fa temps que dura entre les dues organitzacions.
Foment acusa Cecot d'intentar anar més enllà del seu àmbit territorial celebrant, per exemple, la Nit de l'Empresari a Barcelona i competint en l'oferta de serveis a les empreses amb altres organitzacions territorials.
A més d'aquestes diferències, els últims anys s'ha fet evident la diferència de punts de vista de Foment i Cecot sobre el debat sobiranista, ja que la primera ha defensat sempre la negociació entre Espanya i Catalunya, mentre que la segona s'ha identificat més amb postulats independentistes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut