Barcelona

Foment del Treball afirma que el procés independentista "genera tensió i màxima preocupació"

La més gran de les patronals catalanes nega el caràcter plebiscitari del 27-S, mentre que la resta del sector empresarial expressa el seu compromís amb el dret a decidir

RedaccióActualitzat

El món empresarial català es posiciona de cara a les eleccions del 27-S. Mentre que Foment del Treball, la més gran de les patronals, en nega el caràcter plebiscitari, la resta del sector expressa el seu compromís amb el dret a decidir. Es tracta de 17 patronals i entitats empresarials, i de 13 cambres de comerç.

Foment ha fet arribar avui als partits polítics un seguit de propostes on assegura que el procés independentista "genera tensió i preocupació" des de la perspectiva econòmica i empresarial, i demana que el nou govern es formi dins del "marc legal" i amb "seguretat jurídica". En el document, la gran patronal catalana assegura que "la convocatòria electoral incorpora una dimensió política extraordinària i excepcional pel fet que diverses candidatures plantegen un procés secessionista", i que això provoca "tensió i màxima preocupació" a l'àmbit econòmic de Catalunya, en al·lusió a la candidatura Junts pel Sí.

La resta del sector empresarial ha convocat per dijous un acte a Barcelona on expressaran el seu suport incondicional perquè els catalans puguin expressar la seva voluntat d'una manera lliure i democràtica. Entre els que parlaran hi ha el president de PIMEC, Josep González; de CECOT, Antoni Abad; Ramon Carbonell, de Femcat, i encara s'ha de confirmar la presència de Miquel Valls, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona. Són els mateixos empresaris que el 8 de maig del 2014 ja van firmar l'anomenat "Manifest del Far", en el qual donaven suport al procés sobiranista i s'adherien al Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut