Fiscals i el president del TSJC planten Torrent quan parla de "presos polítics"

RedaccióActualitzat

Polèmica al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona. El president del Parlament, Roger Torrent, hi ha coincidit amb el ministre de Justícia, Rafael Catalá, amb motiu de la celebració del patró dels advocats, sant Raimon de Penyafort.

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet un discurs centrat en la debilitació de les llibertats i la falta de separació entre els poders executiu i judicial.

El discurs de denúncia de Torrent ha generat incomoditat entre alguns assistents, fins al punt que, quan ha fet referència a l'existència de "presos polítics", una part dels assistents s'han aixecat i han abandonat la sala. Entre els que han sortit hi havia el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, i els fiscals en cap de Catalunya i de Barcelona, Francisco Bañeres i Concha Talón. També ha marxat el president de l'Audiència de Barcelona, Antonio Recio.

A la iniciativa de la cúpula judicial, s'hi han sumat alguns dels advocats assistents a l'acte, entre ells algun membre de la junta de govern del col·legi, que estaven situats entre les butaques de la presidència.

Aquest és el moment en què tots tres marxen de la sala, passant per davant i per darrere de Torrent, enmig del discurs.

 

La veu que se sent a través del micro obert és la de la degana del Col·legi de l'Advocacia, Eugènia Gay, que diu a Torrent: "No era la idea, no era la idea, president, l'has feta bona, moltes gràcies."

Amb l'excepció de Talón, la resta de membres de la cúpula judicial han tornat a l'acte una vegada s'ha acabat el discurs de Torrent.

Retrets de Catalá

Després de l'acte, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat que Torrent s'ha "equivocat profundament" en el seu discurs.

 

"Davant jutges, fiscals i advocats dir que a Espanya no hi ha drets, no hi ha llibertats i no hi ha garanties de l'Estat de Dret, jo entenc que hi hagi persones que en sentir això s'hagin sentit molt incòmodes i hagin manifestat la seva disconformitat sortint de la sala."

 

El ministre ha explicat que, en acabar l'acte, s'ha dirigit de forma "brevíssima" al president del Parlament.

 

"He dit al president que venir a fer un discurs polític en un acte professional em semblava fora de lloc."

 

"Li he comentat: 'Crec que t'has confós, això no és un acte polític, és un acte professional.'"

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut