José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat
José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat

La Fiscalia es querellarà dilluns contra els membres del govern i de la mesa del Parlament

Actualitzat

La Fiscalia General de l'Estat té previst presentar dilluns que ve la querella que prepara per delicte de rebel·lió contra els responsables de la declaració d'independència aprovada avui pel Parlament.

Davant la hipòtesi que es proclamés la independència, ja feia dies que la fiscalia havia anunciat que estava preparant una querella per delicte de rebel·lió contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. De fet, aquest mateix divendres, la Fiscalia ja ha anunciat que si es proclamava la independència faria efectiva la querella, tot i que esperava no haver de fer-ho.

Ara, però, la mateixa Fiscalia, un cop la mesura ha estat aprovada pel Parlament, estudia ampliar aquesta acció penal a tots els que han participat en la declaració, ja siguin membres del govern o de la mesa del Parlament que hagin permès la tramitació de la moció per la qual s'ha declarat la independència.

De moment, la Fiscalia General de l'Estat no ha decidit encara davant quin tribunal interposaria la querella, cosa que depèn dels aforaments dels afectats i dels diferents escenaris que s'obriran amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

El delicte de rebel·lió, que persegueix els que "s'alcin violentament i públicament" per aconseguir la independència d'una part del territori nacional, comporta penes d'entre 15 i 25 anys de presó per als responsables d'impulsar-la i, en el cas que els fets siguin més greus, de 25 a 30 anys.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicialIndependència
Anar al contingut