La fiscalia vol que Llarena dicti ordre internacional per detenir Puigdemont, Puig, Serret, Gabriel, Ponsatí, Comín i Rovira
La fiscalia vol que Llarena dicti ordre internacional per detenir Puigdemont, Puig, Serret, Gabriel, Ponsatí, Comín i Rovira

Fiscalia demana ordre internacional de detenció per als processats que són fora d'Espanya

Actualitzat

Aquest divendres la fiscalia ha demanat al jutge del Tribunal Suprem que dicti una ordre internacional de detenció per a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i que reactivi les dels processats que són fora d'Espanya.

La decisió arriba hores després de saber-se que Rovira ha decidit no comparèixer davant del jutge i marxar a l'estranger.

Ordres desactivades per Llarena

Aquestes ordres internacionals les va emetre l'Audiència Nacional contra Carles Puigdemont i els seus consellers cessats Clara Ponsatí, Lluís Puig, Toni Comín i Meritxell Batet.

El mateix Llarena les va desactivar quan va assumir des del Suprem la causa contra els polítics independentistes. Ho va fer perquè va considerar que hi havia el risc que l'extradició no es concedís per ser jutjats per rebel·lió i sedició, sinó per delictes molt menors.

Inhabilitació dels processats

Aquest és un dels tres passos necessaris per poder demanar la inhabilitació o suspensió de càrrec dels polítics que són a fora d'Espanya.

Cal que es compleixin tres condicions: el jutge els ha de processar necessàriament per rebel·lió, la interlocutòria ha de ser ferma -ja que les defenses hi poden presentar recurs- i els encausats han d'estar en presó preventiva.

Aquest mateix divendres, el jutge Pablo Llarena ja ha decidit el processament per rebel·lió de 13 dels 25 encausats.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàRebel·lió
Anar al contingut