Mossos d'Esquadra custodiant la porta de la Fiscalia Superior de Catalunya (ACN)
Mossos d'Esquadra custodiant la porta de la Fiscalia Superior de Catalunya (ACN)
Barcelona

Fiscalia de Barcelona investiga tuits suposadament delictius sobre la mort de Maza

Ja ho investigava la fiscalia general, després que el ministre de Justícia digués que estava segur que la fiscalia ho faria

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres s'ha sabut que la Fiscalia de Barcelona està investigant si alguns tuitaires han pogut cometre un delicte d'odi en els tuits referents a la mort del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza.

Aquest dimarts Elvira Tejada, fiscal de criminalitat informàtica de la Fiscalia General de l'Estat, ja va demanar informes als cossos policials sobre els missatges a les xarxes socials, sobretot a Twitter, que es consideri que siguin ofensius i puguin entrar en la tipificació dels delictes d'injúries, infàmies i calúmnies.

El mateix dimarts el ministre de Justícia, Rafael Catalá, ja havia donat per fet que la fiscalia i Policia i Guàrdia Civil ho investigarien i que es presentaran querelles si es considera que els missatges són constitutius de delicte.

Ja hi ha uns quants tuits sobre la mort de Maza que han generat crítiques, tots ells publicats des de Catalunya: un del dirigent de Podem Cristian Fernández, un altre d'Arran i uns quants de Bernat Castro, exassessor de Gabriel Rufián i suspès de militància per ERC.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut