Barcelona

Firmat l'acord per al tancament de Spanair tot i que els pilots se'n despengen

Gairebé un mes després del tancament de Spanair finalment s'ha signat l'acord perquè els 2.600 treballadors puguin cobrar l'atur a partir del mes d'abril. Era una de les principals reivindicacions dels treballadors, que fins ara estaven sense feina i sense dret a cobrar la prestació. Tot i l'acord de la resta de sindicats, els pilots de Sepla s'han despenjat del pacte.

RedaccióActualitzat
Ha calgut gairebé un mes després del tancament de Spanair per signar l'acord entre els treballadors de Spanair, l'administrador concursal i el Servei d'Ocupació de la Generalitat, que permetrà que els més de 2.600 treballadors de l'aerolínia puguin començar a cobrar l'atur el pròxim mes d'abril. 

El pacte per l'expedient de regulació d'ocupació també preveu que els treballadors puguin cobrar el que els devien de les nòmines de gener. Segons els sindicats, és un acord de mínims.

Serà el fons de garantia salarial el que es farà càrrec de les indemnitzacions. Segons la nova normativa, cobraran 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats.

L'acord també preveu un pla per recol·locar els 4.000 treballadors directes i indirectes. Però els treballadors no són gaire optimistes sobre la possibilitat de ser contractats per altres companyies, tot i que algunes ja havien anunciat que els prioritzarien davant d'altres candidats.

El sindicat de pilots, Sepla, no ha firmat l'acord, però en ser ratificat per la resta de sindicats ha estat aprovat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut