Barcelona

Fins a 500 euros de multa per anar amb patinet elèctric per la vorera o la calçada

A Barcelona, que és la ciutat on es venen més patinets elèctrics de tot Espanya, només poden circular pel carril bici

Actualitzat

El patinet elèctric s'està estenent a tota velocitat per Barcelona i la convivència amb els vianants és complicada. La Guàrdia Urbana es planteja fer més controls i posar, si cal, més multes als qui vagin per les voreres i la calçada. Les sancions van dels 100 als 500 €, gairebé més del que costa el patinet. 

 

 

El motiu és que milers d'aquests artilugis estan circulant per la ciutat, la majoria sense conèixer bé la normativa. I això provoca situacions de risc que de vegades acaben malament.

Com el cas de la Marta Soler, que acaba de sortir de l'hospital després de ser operada d'una doble fractura de colze. La setmana passada la va atropellar una noia que anava en patinet elèctric per la vorera. De cop va sentir una patacada molt forta. 

"És que no el vaig ni veure. Ni sentir, ni veure. Només vaig veure una camisa, una cosa negra -que debia ser el pal del patinet perquè no ho sé- que em va impactar al meu cantó i jo vaig volar!"

"Vull dir, que t'hagin de reconstruir un colze per un patinet...  Però és que van a una velocitat! Em sembla increïble. Però ho teníem molt clar, que un dia passaria." 

 

 

És un clar exemple de la mala convivència entre vianants i gent que va en patinet elèctric per les voreres. El fenomen és nou i va a l'alça, però Barcelona ja té una ordenança pionera a Europa que regula tots aquests vehicles elèctrics de mobilitat personal: els patinets només poden circular pel carril bici.

 

 

El Lluís Tordera ho sap i ho practica a diari. Ha deixat la moto i ha fet del patinet elèctric el seu vehicle habitual. Va cada dia a la feina des de Sant Just Desvern al Clot, més de 13 quilòmetres.

"És una opció molt bona, contaminar el mínim possible, i és una manera molt divertida de desplaçar-te per la ciutat."

 

 

Xavi Oliva és el propietari d'una botiga especialitzada en aquest tipus de vehicles i cada dia venen una mitjana de 5 patinets elèctrics. Calculen que aquest any en vendran més d'un miler. 

"Barcelona és la ciutat on es venen més patinets i mobilitat elèctrica de tot Espanya. És un concepte nou de mobilitat que fins ara no existia i que té molts avantatges. És molt lleuger, el pots guardar a la feina, a casa, sota la taula..."

 

Per a la Guàrdia Urbana de Barcelona, la mobilitat en patinet elèctric és un repte important. Volen que la gent s'adapti a la normativa al més aviat possible, i ja fa un any que posen sancions als que van per les voreres i posen en risc la seva integritat i la dels altres.

ARXIVAT A:
Mobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut