Fins a 5 sistemes tropicals estan en actiu, 3 d'ells al voltant del Japó

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge encara hi ha 5 sistemes tropicals en actiu: 4 tempestes i una depressió tropical. La zona del Japó és la de més activitat, amb 3 sistemes. Una d'elles, anomenada Mindulle, apunta directament a Tòquio, on pot deixar entre 200 i 300 mm de pluja. Ahir, fins a 6 tempestes tropicals van coincidir, però Dianmu s'ha desfet en les últimes hores.

Aquest era el mapa del portal de Tropical Storm Risk corresponent a la situació de primera hora del dia. Els punts verds localitzen les tempestes tropicals.

Per l'Atlàntic, Fiona avança en solitari. No afectarà cap zona poblada. Al Pacífic oriental està Kay, que tampoc no suposa cap risc.

Al voltant del Japó es troben Lionrock i Mindulle, a més de la depressió tropical Kompasu, que apunta a Hokkaido. En el cas de Mindulle hi ha previsió que hi arribi a la regió de la capital japonesa, malgrat que els últims pronòstics no preveuen que assoleixi la categoria de tifó. Tot i això pot arribar amb vents superiors als 100 km/h i deixar pluges molt abundants. Lionrock arribarà a l'arxipèlag d'Okinawa.

Inundacions a Vietnam i el sud de la Xina

De les tempestes de dissabte va destacar, Dianmu, que va tocar terra dos cops i ha provocat aiguats a Vietnam i el sud de la Xina. Hi ha almenys un mort a la província de Yunnan.

La tempesta va tocar terra divendres a prop de Hanoi. Els registres a la capital vietnamita van estar entre els 100 als 20 mm. Els efectes també es van notar a la província xinesa de Yunnan. L'indret més afectat va ser el poble de Daluo, amb més de 2.000 persones afectades i centenars de cases molt danyades.

El primer aterratge de Dianmu va ser a l'extrem sud de la província xinesa de Guandong, però els efectes han estat més greus a l'illa de Hainan, on es van acumular fins a 1000 mm de pluja en cinc dies. Al vídeo podeu veure imatges de Lingao, al nord de l'illa. 13.000 persones van ser evacuades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut