Imatge d'una detenció durant els aldarulls de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona
Imatge d'una detenció durant els aldarulls de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona
Barcelona

Fins a 18 mesos de presó per a 13 joves detinguts pels aldarulls posteriors al desallotjament de Can Vies

El jutge els condemna tots els 13 imputats per atemptat a l'autoritat i cinc, a més, per desordres públics

RedaccióActualitzat

Penes d'un any i d'un any i sis mesos de presó per als 13 joves acusats de participar en els disturbis que hi va haver al barri de Sants el 27 de maig del 2014. Va ser durant la nit i la matinada de l'endemà del desallotjament de Can Vies.

Vuit dels joves han estat condemnats pels delictes d'atemptat a l'autoritat i desordre, i als altres cinc, només per desordre. Els joves, molt probablement, podran eludir la presó.

El jutge considera provats que els 13 detinguts van fer barricades, van atacar oficines bancàries i van llançar diversos objectes contra els Mossos, però imposa la pena mínima pels dos delictes, en contra del criteri del fiscal. La Fiscalia de Barcelona va reclamar en el judici cinc anys i deu mesos de presó per als imputats.

El jutge ha donat credibilitat a la versió dels Mossos d'Esquadra, que van identificar els 13 joves en el judici. El magistrat sosté que els agents no es confonen a l'hora d'identificar les persones que els van llançar objectes i que són els mateixos que van identificar dins un portal el dia dels aldarulls. Els 13 acusats van negar els fets durant el judici i van assegurar que es van refugiar dins el portal per fugir dels enfrontaments.

 

Anar al contingut