Barcelona

Fins a 14 anys de presó per a 10 acusats de l'atac racista de Sant Vicenç de Castellet

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a penes de fins a 14 anys i mig de presó a 10 dels 15 joves jutjats per l'atac racista a un magribí a Sant Vicenç de Castellet l'any 2002, al qual van agredir i amenaçar i van intentar cremar la casa. La sentència considera provat que Jordi M. C., Antonio S. G. i Raúl R. S. i d'altres van agredir Mustafà I. fins a deixar-lo inconscient i van intentar assaltar el seu domicili, contra la façana del qual van llançar un còctel Molotov.

Actualitzat
La secció cinquena ha condemnat Jordi M. C. a 7 anys i mig de presó per intent d'homicidi i a 7 anys més per incendi en grau de temptativa; Antonio S. G., a 7 per intent d'homicidi, i a 6 anys i mig més per incendi en grau de temptativa; Raúl R. S., a 6 anys i mig per intent d'homicidi, i a 6 anys més per incendi en grau de temptativa.

Isidro C. G. el condemnen a 6 anys de presó per intent d'homicidi i a 720 euros de multa per amenaces, amb l'atenuant de drogoaddicció, i Jaime J. B., a 5 anys i 4 mesos de presó per intent d'homicidi i a 546 euros de multa per amenaces, amb l'eximent incomplet d'afectació psíquica. A 4 acusats més els condemna a entre 6 i 7 mesos de presó per amenaces, mentre que el desè, pel mateix delicte, haurà de pagar una multa de 720 euros.

Dels altres 5 acusats, una ha estat absolta per falta de proves, mentre que els altres 4 ja havien estat absolts "in voce" per la presidenta del tribunal al final del judici després que les acusacions retiressin els càrrecs contra ells.

Segons considera provat la sentència, la tarda del 14 de juny de 2002, Jordi M. C., Antonio S. G. i Raúl R. S. es van discutir amb uns magribins a la plaça del Pi de la localitat. A la nit, els tres van explicar els fets en un bar del poble i van demanar a la resta de processats perquè els ajudessin a venjar-se. Cosa que van fer de matinada, proveïts amb pals i bastons. Alguns dels condemnats van intentar grimpar per la paret per entrar en el pis, en el qual hi havia la víctima, Mustafà I., amb altres familiars i amics.

A més, Jordi M. C., Antonio S. G. i Raúl R. S. van llançar un còctel Molotov contra una de les finestres de l'habitatge, encara que va impactar en la paret, i va provocar una forta flamarada. Després de l'atac, els acusats es van allunyar de l'edifici, però en veure que Mustafà sortia al carrer van tornar i van començar a pegar-lo fins que va perdre el coneixement.
Anar al contingut