París

Fini suggereix que Aznar sigui president de la UE

L'exministre d'Exteriors italià Gianfranco Fini pensa que José María Aznar "seria un bon candidat" com a futur president de la Unió Europea. El Tractat de Lisboa, que els líders europeus van signar a Portugal l'any passat, preveu la creació d'aquest càrrec, que es podria ocupar durant dos anys i mig i amb dret a una reelecció. Fini, líder de la dretana Aliança Nacional, no ha comentat els motius pels quals pensa que l'expresident espanyol és la persona adequada per al càrrec. Fini s'ha mullat a favor d'Aznar durant la convenció que el partit conservador francès UMP, el de Nicolas Sarkozy, ha desenvolupat a París.

Actualitzat
Gianfranco Fini considera necessari que els aspirants a ocupar la presidència estable de la UE facin alguna mena de campanya per presentar i debatre públicament les seves propostes. L'exministre d'Exteriors italià és conscient que no podria ser com les campanyes electorals que coneixem, per l'abast del continent, però creu que s'haurien d'exposar les idees "per donar a Europa un protagonisme polític i econòmic".

Altres noms que han sonat fins ara per ser presidents d'Europa són els de l'exprimer ministre britànic i actual mediador del Quartet per al Pròxim Orient, Tony Blair, i el primer ministre luxemburguès, Jean-Claude Juncker.
Anar al contingut