Gianfranco Fini, president de la Cambra de Diputats d'Itàlia. (Foto: Reuters)
Gianfranco Fini, president de la Cambra de Diputats d'Itàlia, durant el discurs a Mirabello. (Foto: Reuters)
Roma

Fini decreta la "mort" del partit de Berlusconi

El president de la cambra de diputats d'Itàlia, Gianfranco Fini, ha anunciat la ruptura definitiva del partit Poble de la Llibertat, que va crear conjuntament amb l'actual primer ministre, Silvio Berlusconi. Gianfranco Fini ha decretat la mort del partit a Mirabello -ciutat natal de la seva mare-, al nord del país. Tot i això, Fini ha dit que no prendrà cap mesura dirigida a forçar la convocatòria d'eleccions anticipades. Assegura que treballarà per donar forma a un nou pacte de legislatura per tirar-la endavant fins al final, el 2013.

Actualitzat
Fini ha llançat un atac ferotge contra el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, però ha assegurat que no farà cap pas per propiciar la convocatòria d'eleccions anticipades.

El president de la cambra de diputats, que a finals de juliol va ser expulsat per Berlusconi del PDL, el partit que tots dos havien fundat, ha aquest acte d'"estalinisme".

En un discurs a Mirabello, Fini no ha fet l'esperat anunci de la fundació d'un nou partit, però sí que ha marcat distàncies respecte a Berlusconi, a qui ha promès presentar batalla al Parlament.

Fini també ha demanat respecte per totes les institucions i ha dit que el parlament no ha de dependre del govern. Fini defensa que governar no vol dir manar i ha reivindicat la necessitat de fer crítica interna i que proposar i fer anàlisis alternatives no vol dir qüestionar el lideratge de Berlusconi.

Anar al contingut