Roma

Fini crearà un grup parlamentari propi i assegura que no dimitirà com a president de la Cambra de Diputats d'Itàlia

Gianfranco Fini continuarà al capdavant de la Cambra de Diputats italiana. El president de la cambra ha assegurat que no pensa dimitir del seu càrrec malgrat les pressions que està rebent des de diferents sectors, i ha anunciat que crearà un grup parlamentari propi. D'aquesta manera, Fini respon a la decisió de Silvio Berlusconi d'expulsar-lo del Poble de la Llibertat (PDL), partit que van fundar plegats fa 16 mesos.

Actualitzat
El president de la Cambra de Diputats italiana, Gianfranco Fini, no té intenció de dimitir del seu càrrec. Així de contundent s'ha mostrat Fini després que Berlusconi l'hagi fet fora del partit oficialista d'Itàlia, el conservador Poble de la Llibertat (PDL).

Per la seva banda, Fini, cofundador i líder d'Aliança Nacional, ha anunciat la creació d'un grup parlamentari propi, cosa que pot condicionar molt l'acció de govern de Berlusconi, que podria perdre la majoria a la Cambra. Els seguidors de Gianfranco Fini, els denominats "finians", es mostren convençuts que comptaran amb 35 diputats i 15 senadors, una situació que deixa en una situació molt delicada el govern italià. Fins ara Berlusconi comptava amb una majora absoluta còmoda de 344 diputats sobre els 630 del total.

Amb tot, Fini s'ha compromès a donar suport a l'executiu italià si aquest respecta el programa electoral amb què va arribar al poder. D'altra banda, el primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha descartat convocar eleccions anticipades.
Anar al contingut