Un home manipula un producte congelat en un supermercat francès
Els estats membres de la Unió han fet 4.300 controls a productes carnis
París

Findus retira dels comerços de França tres dels seus plats preparats perquè contenen carn de cavall

L'empresa d'alimentació Findus ha retirat dels comerços de França tres dels seus plats preparats perquè contenen carn de cavall, tot i que a l'etiqueta diu que porten carn 100% de vedella.

RedaccióActualitzat
L'empresa d'alimentació Findus ha retirat dels comerços de França tres dels seus plats preparats perquè contenen carn de cavall, tot i que a l'etiqueta diu que porten carn 100% de vedella.

Encara que això no comporta cap risc per a la salut, l'empresa ha pres aquesta decisió perquè ho considera un frau als consumidors. Segons Findus, el possible frau es podria haver comès a la cadena de proveïdors, i sospita que la carn de cavall podria venir d'un escorxador de Romania. El ministre d'Agricultura romanès ha informat que s'ha obert una investigació sobre el cas.

L'escàndol va saltar inicialment al Regne Unit --on el consum de carn de cavall està molt mal vist--, però s'ha estès a diversos països europeus.

Findus Espanya ha notificat que cap dels productes que comercialitza a l'estat n'està afectat, perquè la filial no s'abasteix dels mateixos proveïdors. Tot i això, arran del cas, l'OCU va fer una anàlisi d'ADN a vint marques d'hamburgueses envasades a Espanya i en dues marques hi va trobar carn de cavall. Tot i que va insistir que no es tracta d'un problema de salut pública, l'OCU va denunciar que és un frau al consumidor. Les dues cadenes de supermercats afectades, Eroski i Ahorramas, les van retirar de la venda per precaució.

Eroski, a més, va emetre un comunicat en què assegura que les seves hamburgueses no porten carn de cavall, i que en tot cas podrien haver-hi estat en contacte durant el procés de fabricació.

Anar al contingut