La directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa i  el síndic d'Aran, Carlos Barrera visitant les obres de recuperació del CAmin Re…
La directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa i el síndic d'Aran, Carlos Barrera visitant les obres de recuperació del CAmin Reiau, a la Val d'Aran, el 9 de maig del 2017. (horitzontal)

Finalitzades les obres del marge esquerre de la Garona i d'un tram del Camin Reiau afectats per les riuades del 2013

ACN Vilamòs.-Amb la inauguració de les obres de recuperació, reparació i protecció del marge esquerre del riu Garona i a la reposició del Camin Reiau, entre els termes de Vilamòs i Es Bòrdes, s'han donat per finalitzades dos actuacions que quedaven pendents de reparació de les destrosses ocasionades per les riuades del 2013 a la Val d'Aran. El tram de Camin Reiau va quedar completament erosionat fins al punt que es va haver de condicionar un camí alternatiu, que passava entre finques particulars, per tal de poder comunicar diverses edificacions i parcel·les. La reconstitució dels marges del riu s'ha fet amb la formació d'un terraplè, així com l'execució d'un mur escullera amb talús, que ha de protegir el terraplè de futures riuades. Aquest projecte ha suposat una inversió de 318.500 euros finançats per la Fundació Endesa.

L'acte d'inauguració ha comptat amb la directora general d'Endesa a Catalunya, Isabel Buesa i amb el síndic d'Aran, Carlos Barrera.L'objectiu del projecte era tornar el Camin Reiau al seu traçat original, malmès arran de les fortes pluges que van tenir lloc el mes de juny del 2013 i que van comportar el desbordament dels rius que entre altres coses, van erosionar i arrossegar alguns trams d'aquest camí que discorre per tota la vall, majoritàriament en paral·lel al curs del riu Garona.La zona rehabilitada és d'especial interès mediambiental, ja que es troba dins la zona Natura 2000, una xarxa ecològica europea d'àrees de conservació de la biodiversitat. El riu Garona és hàbitat natural de diverses espècies protegides, entre les quals hi ha la llúdria comú i l'almesquera dels Pirineus.Des de l'any 2014, arran del primer conveni signat entre la Fundació Endesa i el Conselh Generau d'Aran, la Fundació ha estat col·laborant en diferents actuacions relatives a la restauració ambiental del Camin Reiau i el seu entorn. Concretament, ha participat, des d'aquell any, en la restauració d'aquest camí al seu pas per Àubert, Era Bordeta, Arties i Garòs així com en la reparació i pavimentació del pàrquing de la Mòla a Arties, que dona accés a la ribera de Valarties i en la restauració de la pista Margalida a Bossòst.

Anar al contingut