Antàrtida

Final feliç per als ocupants del creuer que ha xocat amb un iceberg a l'oceà Antàrtic

Ensurt majúscul per als 154 ocupants d'un creuer, "The Explorer", que ha naufragat a l'oceà Antàrtic. La nau ha topat amb un iceberg i s'ha començat a enfonsar, però els serveis de rescat n'han pogut evacuar a temps tot el personal i ningú no ha resultat ferit: 100 passatgers i 54 tripulants. L'accident ha tingut lloc a prop de les illes Shetland, al sud de l'Argentina. Agents britànics, argentins i nord-americans han participat en el desallotjament dels passatgers, que primer han estat evacuats en bots salvavides i ara ja són en un altre vaixell, que els portarà a Xile.

Actualitzat
Els xoc ha tingut lloc en unes condicions meteorològiques bastant bones per l'època de l'any. A la zona per on navegava la nau hi ha molt de gel i, tot i que el creuer està construït per resistir grans blocs, en aquest cas no ha pogut aguantar l'impacte de l'iceberg.

El vaixell "Antartic Dream", que es trobava a la zona, ha desviat el seu curs per participar en l'operació de rescat, i cinc embarcacions més s'han dirigit al lloc del naufragi.

"The Explorer" viatja sota pavelló de Libèria i pesa 2.400 tones. Dels passatgers, se'n sap que n'hi ha de diverses nacionalitats, entre les quals ciutadans de l'Argentina, la Xina, els Estats Units, Alemanya i el Canadà.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut