ANÀLISI

Final anticipada

Enllaç a altres textos de l'autor

Lluís Canut

Director i presentador del programa "Efectivament" d'Esport3

Actualitzat
Divendres, a l'Esport Club de l'Esport3, vaig desvelar una intuïció: "Si el Barça remunta contra el Milan, guanyarà a Wembley la seva cinquena Copa d'Europa". I és que, com a la vida, les grans coses han de tenir el seu sacrifici, i la dosi d'esforç les converteix en importants. Fins a la derrota de San Siro, els blaugrana portaven una temporada de rècord. La seva superioritat a la Lliga era insultant i a la Copa tenia encarrilada les semifinals després d'haver empatat a un gol al Bernabéu. A les cases d'apostes es donava a l'equip de Tito Vilanova com el gran favorit per guanyar la Champions i ningú gosava qüestionar la supremacia barcelonista.

L'autocomplaença i la falta de lideratge, per culpa de la greu malaltia de l'entrenador, es van apoderar de l'equip, que contra el Milan va rebre un sever correctiu. Com els gran campions del quadrilàter, el Barça va encaixar una contra que el va deixar estabornit i, d'això, se'n va aprofitar en els assalts posterior el Reial Madrid que el va derrotar a la Copa i a la Lliga. Els blaugrana són ara un equip amb l'orgull ferit i per això són més perillosos. Però el Milan ho sap i Massimiliano Allegri prendrà totes les mesures que convingui per impedir la reacció i aconseguir la gesta d'eliminar al Barça contra pronòstic dels vuitens de la Champions.

Però el Barça sembla haver après la lliçó i, des del primer fins a l'últim membre del vestidor, està convençut que, recuperant els principis (velocitat, pressió i intensitat) que el van convertir en un equip imbatible, la remuntada és possible. Ja ho va dir Xavi, una de les ànimes de l'equip, que aquesta generació de futbolistes es mereixi viure una nit èpica i la de dimarts contra el Milan té tots el ingredients per ser-ho.

I amb la lliçó ben apresa a esperar després rival als quarts de final, on qualsevol contrincant serà perillós. Però el Barça tornarà a ser el gran favorit per guanyar la Champions després d'haver recuperat la humilitat que han de tenir sempre els campions.
Anar al contingut