François Fillon durant la declaració pública d'aquest migdia (Reuters)
François Fillon durant la declaració pública d'aquest migdia (Reuters)
París

Fillon anuncia que el jutge l'imputarà, però que no es retira

El candidat de la dreta a la presidència francesa qualifica la seva situació com "un assassinat polític sense precedents" després que el jutge l'ha citat pel cas de les suposades ocupacions fictícies de la seva dona i dos fills

RedaccióActualitzat

François Fillon no llança la tovallola. El candidat de la dreta a l'Elisi ha anunciat aquest migdia que el jutge l'ha convocat pel 15 de març "per ser imputat" pel cas de les suposades ocupacions fictícies de la seva dona i dos fills. Tot i això, Fillon ha assegurat que no es pensa retirar de la cursa electoral. "Aniré a declarar per dir la meva veritat, que és la veritat", ha afirmat el candidat en una declaració pública. Ha denunciat que és víctima d'"un assassinat polític sense precedents", però ha conclòs que continua endavant:

"Només el sufragi universal i no un procés judicial fet per encàrrec pot decidir qui serà el pròxim president de la República. No cediré. No em rendiré. No em retiraré."

 

 

Aquest dimecres, el polític conservador ha suspès la visita de campanya que tenia prevista al Saló de l'Agricultura de París. Durant tot el matí, Fillon ha tingut contactes amb membres del seu partit, inclosos els seus dos principals rivals a les primàries conservadores. Amb l'expresident Nicolas Sarkozy, hi ha parlat per telèfon.

La fiscalia d'afers econòmics va obrir una investigació després de saber-se que la dona del candidat, Penelope Fillon, havia cobrat mig milió d'euros com assistent parlamentari del seu marit, i posteriorment d'un altre diputat, sense que hi hagi constància que fes cap feina concreta. Aquest cas va debilitar les opcions electorals de Fillon. Fins fa unes setmanes, era el favorit en les enquestes a les eleccions presidencials, però els últims sondejos pronostiquen que no arribaria a la segona volta. En la primera, el 23 d'abril, el superarien la candidata d'extrema dreta, Marine Le Pen, i el centrista Emmanuel Macron.

♦ La justícia de França obre la porta a la imputació de Fillon

Anar al contingut