A Fillon se li acumulen els escàndols (Reuters)
A Fillon se li acumulen els escàndols (Reuters)
París

Fillon admet que un amic li va regalar roba de luxe en plena campanya electoral

El candidat de la dreta a les presidencials franceses també afirma en una entrevista que es considera "víctima d'una instrumentalització de la justícia". Fillon declararà dimecres davant del jutge per l'escàndol de les feines suposadament fictícies de la seva dona i dos fills

RedaccióActualitzat

Nou escàndol al voltant del candidat de la dreta a les presidencials franceses, François Fillon. El diari "Le Journal du Dimanche" ha publicat que, a Fillon, un col·laborador seu li ha regalat els últims cinc anys vestits per valor de 48.000 euros. Els dos últims, valorats en 13.000 euros, en plena campanya electoral. El candidat ho ha reconegut al diari "Les Echos".

"Les Echos" ha avançat una part de l'entrevista que publica aquest dilluns amb Fillon, en què l'aspirant del partit Els Republicans reconeix que li han regalat peces de roba: "Un amic em va oferir uns vestits al febrer, i què?" També ha dit que està sotmès a un escorcoll de la seva vida privada.

Fillon, que ha acabat sent el candidat de la dreta –tot i que el seu partit ho ha acceptat gairebé a contracor–, ja té aquest dimecres una cita amb la justícia. És pel cas de les feines suposadament fictícies que va aconseguir per a la seva dona i dos dels seus cinc fills. El polític afrontarà una possible imputació per malversació de fons públics.

"Soc víctima d'una instrumentalització de la justícia"

En una altra entrevista a a l'emissora de ràdio "Europe 1", Fillon es queixa que és "víctima d'una instrumentalització de la justícia". En aquest sentit, el candidat de la dreta es planteja ara no dimitir encara que l'imputin: "Vaig dir que si era inculpat no seria candidat, però amb la condició que les circumstàncies de la inculpació fossin normals."

François Fillon afegeix que "a partir del moment que m'enfronto a una instrumentalització, no em prestaré a les ordres dels que instrumentalitzen la justícia, privant a la dreta i al centre del candidat que aporta les seves esperances i els seus valors". Suggereix que, en el rerefons de tot plegat, hi ha la voluntat del "sistema" per forçar-lo a renunciar, i que això té a veure amb el seu programa econòmic.

Anar al contingut