El cotxe amb els adhesius franquistes i feixistes al voltant del qual girava el muntatge 'Ideologies oscil·latòries', en una imatge cedida…
El cotxe amb els adhesius franquistes i feixistes al voltant del qual girava el muntatge 'Ideologies oscil·latòries', en una imatge cedida aquest 6 d'octubre del 2015 (Horitzontal)

Figueres prohibeix un muntatge del festival Ingràvid que girava al voltant d'un cotxe decorat amb adhesius franquistes

Figueres (ACN).- Polèmica a Figueres per una de les accions incloses al 7è festival de cultura contemporània Ingràvid. El focus de divergència és el muntatge 'Ideologies oscil·latòries', que gira al voltant d'un cotxe decorat amb adhesius franquistes. El vehicle s'havia de veure a la Rambla divendres, on hi faria voltes cada dues hores. L'Ajuntament de Figueres, però, ha prohibit al festival dur a terme l'acció. Des de l'Ingràvid acusen el consistori de "censura" i asseguren que el muntatge, tot i que pugui ser incòmode, vol fer reflexionar sobre tot allò que va suposar el franquisme "i qüestionar la vigència actual d'aquesta ideologia". L'Ajuntament, per la seva banda, assegura que ha actuat "en base al sentit comú".

Anar al contingut