Pla general d'un moment de l'acte de Capital de la Sardana fet a Figueres amb l'alcaldessa, Marta Felip, al faristol aquest 3 de nove…
Pla general d'un moment de l'acte de Capital de la Sardana fet a Figueres amb l'alcaldessa, Marta Felip, al faristol aquest 3 de novembre del 2017 (horitzontal)

Figueres passa el relleu a Montblanc com a capital de la sardana

ACN Figueres.-Figueres és aquest any el cinquè municipi que acull el projecte Capital de la Sardana. En aquest marc, el Teatre Jardí de la capital de l'Alt Empordà ha acollit l'acte de designació de les futures seus. El 2019 el relleu el prendrà Perpinyà i Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ho farà el 2020. De cara a l'any que ve, la Federació Sardanista de Catalunya ja va anunciar que Montblanc en seria l'organitzadora. Precisament, la capital de la Conca de Barberà ha presentat el seu programa d'activitats en aquest mateix acte. L'alcalde, Josep Andreu, ha explicat que volen envoltar el clos de la muralla medieval per barrejar jovent, rock català i sardanes en el marc de l'Acampada Jove. L'objectiu durant la seva capitalitat és, segons Andreu, "que tot quedi impregnat de sardanes". En el mateix acte, Figueres ha entregat les Medalles al Mèrit i els Premis Capital de la Sardana.

Anar al contingut