Figueres

Figueres i el Pertús reten homenatge a les víctimes de l'accident de Pont de Molins

Veïns i companys de feina dels dos treballadors morts es queixen de la perillositat del tram

Actualitzat

Les vetlles de comiat pels set morts en l'accident de trànsit de dissabte al Pont de Molins han començat aquest dilluns al matí, a dos tanatoris diferents. Les cinc víctimes franceses es van traslladar al tanatori de Girona i les altres dues, que anaven a treballar al Pertús, a Figueres. S'ha fet així a petició de l'Ajuntament de Figueres i amb la conformitat de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per evitar que coincideixin les dues vetlles.

Al consistori de Figueres s'ha fet un sentit minut de silenci a les dotze del migdia que ha acabat en aplaudiments. Seguidament, Marta Felip, l'alcaldessa de la població, ha dit que el veïnat de Figueres ha viscut l'accident amb "impotència i indignació" i ha demanat més contundència davant les actituds temeràries al volant. La investigació ha demostrat que el vehicle francès viatjava amb excés de velocitat i va ser el causant de l'accident.

A més, als dos morts quan anaven a la feina també se'ls ha recordat al Pertús. Treballadors d'altres establiments s'han dirigit al restaurant on treballaven les dues víctimes i hi han dipositat flors, espelmes i altres objectes per recordar-les. Les dues víctimes tenien 31 i 38 anys. Una acabava de ser pare i l'altre feia poc que s'havia casat.

L'establiment, que estarà tancat indefinidament, ha estat un punt de trobada també per donar ànims al tercer ocupant del cotxe, un altre treballador del mateix restaurant que va sobreviure i ara està ingressat a l'hospital Josep Trueta, a la unitat de cures intensives, greu, però no es tem per la seva vida.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut