La regidora de joventut de Figueres, Núria Galimany, durant la roda de premsa d'aquest divendres 25 de novembre de 2016. Pla mig. (Horitzontal)
La regidora de joventut de Figueres, Núria Galimany, durant la roda de premsa d'aquest divendres 25 de novembre de 2016. Pla mig. (Horitzontal)

Figueres dóna protagonisme als joves i a les entitats socials en l'Embarraca't 2017

ACN Figueres.-L'Ajuntament de Figueres ha decidit donar especial protagonisme als joves i a les entitats socials de la ciutat en la propera edició de l''Embarraca't'. D'una banda permetrà que els alumnes de secundària participin en l'elecció dels grups de música. El consistori creu que aquest sistema permet confeccionar una programació ajustada als gustos i preferències dels usuaris principals de l'esdeveniment. D'altra banda, es faran canvis en els criteris d'adjudicació de les barraques. En aquest cas es prioritzarà aquelles que inverteixin els ingressos obtinguts a projectes socials a la ciutat. Per aspirar a tenir una barraca, les associacions hauran de presentar un projecte detallat, explicant on aniran a parar els diners que recaptin durant la festa. Segons el consistori la voluntat és donar visibilitat i fons de finançament a les entitats de Figueres que treballen en projectes socials a la ciutat.

Els joves i les entitats socials seran els grans protagonistes de la propera edició de l'Embarraca't de Figueres. L'ajuntament ha decidit fer canvis en dos aspectes transcendentals d'aquesta festa, l'elecció de grups que es contractaran i la concessió de les barraques. Si fins ara eren les mateixes entitats les que triaven quins grups visitaven la ciutat ara seran els alumnes de secundària, a través d'un procés participatiu, els encarregats d'escollir-los. La voluntat és acostar encara més aquesta festa al públic jove.L'altra gran novetat són els nous criteris d'adjudicació de les barraques. Per optar a tenir una plaça, caldrà que l'entitat aporti un retorn social al municipi. Per la regidora de joventut de l'Ajuntament de Figueres, Núria Galimany, es tracta d'unes modificacions de "gran transcendència". Segons Galimany el que es busca és posar en marxa un un nou model de l'Embarracat, que vol apropar-se molt més als joves, potenciar el retorn social d'aquest esdeveniment i millorar la connexió i percepció que la ciutadania té d'aquesta festa. Les novetats, que ja es començaran a aplicar el 2017, recullen les propostes de consens elaborades per la Comissió Mixta sobre el model de l'Embarraca't, formada pels grups municipals amb representació a l'ajuntament, les associacions de veïns i les entitats juvenils. El consistori explica que la voluntat ha estat la de trobar el major consens possible en aquest aspecte.Un document de cinc puntsPer reforçar el consens sobre aquests nous criteris s'ha redactat un document amb cinc punts elaborats per la comissió mixta de diferents grups del consistori. Entre aquestes directrius destaca el tercer punt, on es demana "transparència en els comptes de les entitats". També fa referència a que els criteris d'adjudicació han de canviar. El punt quart especifica que "cal que el procés d'adjudicació puntuï altres qüestions com la finalitat de les entitats i els seus projectes" i no per antiguitat com fins ara.

Anar al contingut