Figo i Cristiano, carreres paral·leles. (Foto: Reuters)
Futbol

Figo, l'últim jugador que va guanyar la Pilota d'Or sense títols col·lectius a la butxaca

Cristiano Ronaldo i Figo ja tenen un element més en comú a més de ser portuguesos i haver jugat al Madrid: tots dos han guanyat la Pilota d'Or sense haver aconseguit cap títol col·lectiu en l'any computable per a la votació. Luis Figo la va guanyar l'any 2000 després de militar en el Barça i en el Reial Madrid. Aquell any es va quedar a zero. I ara Cristiano ha seguit el mateix camí.

Actualitzat

Cristiano Ronaldo i Figo ja tenen un element més en comú a més de ser portuguesos i haver jugat al Madrid: tots dos han guanyat la Pilota d'Or sense haver aconseguit cap títol col·lectiu en l'any computable per a la votació. Luis Figo la va guanyar l'any 2000 després de militar en el Barça i en el Reial Madrid, però en un any que es va quedar a zero de guardons en equip. I ara Cristiano ha seguit el mateix camí: amb el club blanc, el seu palmarès és buit l'any 2013.

I és que l'entrega d'aquesta Pilota d'Or ve precedida de la polèmica un cop la FIFA va decidir ampliar el termini de votacions coincidint amb la repesca del Mundial, en què estaven implicades seleccions com Portugal (amb Cristiano Ronaldo al capdavant) i França (amb Ribéry al front). De fet, el portuguès va ser la clau perquè el seu país estigui classificat per al Mundial del Brasil. Molt més discreta va ser l'aportació de Ribéry amb els "bleus".

Si ens atenim als criteris de concessió del trofeu, es tenen en compte els resultats obtinguts individualment i col·lectivament, la classe del jugador (talent + joc net), la seva carrera professional i la personalitat i el carisma que tingui. Al segle XXI, tots els guanyadors s'han adjudicat almenys un títol amb el seu equip. Tots excepte aquests dos portuguesos i madridistes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut