L'Havana

Fidel Castro serà diputat però caldrà esperar el 24 de febrer per saber si serà president

Fidel Castro continuarà sent diputat a l'Assemblea Nacional del país però caldrà esperar fins el 24 de febrer per saber el seu futur com a cap d'Estat. El seu germà i substitut provisional, Raúl Castro, ha fet aquest anunci coincidint amb la celebració d'eleccions. És la primera vegada des que es va introduir a Cuba el sistema d'eleccions generals, ara fa més de 30 anys, que els ciutadans de l'illa no saber si el "comandant" serà el líder del govern.

Actualitzat
El que si se sap és que Fidel Castro opta a ser escollir diputat i renovarà el seu ascó sense problema. Un representant del partit ha llegit un comunicat en què s'explicava que un representant del col·legi s'hauria desplaçat a casa del dirigent cubà perquè pogués votar. Fidel Castro ha votat la llista única, és a dir, pels 614 candidats que ocuparan els 614 ascons de l'Assemblea.

Cada cinc anys, els cubans voten per renovar la seva cambra de representants en un sistema del partit únic. Només es pot votar pel partit comunista. No hi ha oposició ni opció de representació per la disidència. El President del Consell d'Estat serà escollit el proper 24 de febrer. Els diputats, homes de confiança del partit, triaran el Consell d'Estat. Un cop constituït, aquest escollirà els membres del govern, i aquest segon ratificarà el cap d'Estat. Serà llavors quan es desvelarà un dels secrets més ben guardats: si Castro continua al poder o bé cedeix el poder. L'oposició cubana ha manifestat la seva indignació i ha titllat tota la situació de farsa.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut