Fidel Castro reapareix en públic per celebrar els seus 90 anys

Fidel Castro reapareix en públic per celebrar els seus 90 anys
L'Havana

Fidel Castro reapareix en públic per celebrar els seus 90 anys

Redacció Actualitzat
Fidel Castro reapareix en públic al teatre Karl Marx de l'Havana

Fidel Castro reapareix en públic al teatre Karl Marx de l'Havana

L'expresident Fidel Castro ha tornat a aparèixer en públic, a l'Havana, per primera vegada des del mes d'abril.

Castro ha reaparegut al teatre Karl Marx amb motiu de la festa pels seus 90 anys que li ha ofert el govern.

Amb aparença saludable, però alhora molt fràgil, Fidel s'ha assegut al costat del seu germà Raúl i del president veneçolà, Nicolás Maduro, l'únic mandatari internacional que ha assistit a la festa.

S'hi ha representat una obra de teatre infantil i s'han projectat fotografies del líder amb personalitats històriques. La gent l'ha rebut amb aplaudiments i crits de "Fidel, fidel" i "felicitats, pare".

A causa de la seva debilitat ha necessitat ajuda diversos cops per poder-se mantenir dret.

Article íntim

Coincidint amb aquesta reaparició, Castro també ha publicat en els mitjans estatals el seu article més íntim, ple de records d'infància.

En un article titulat "L'aniversari" ha fet una crida a preservar la pau. En el text que publica el portal oficial "Cubadebate", l'expresident cubà dedica llargs paràgrafs a la seva vida i culmina l'article retraient al president nord-americà, Barack Obama, que no demanés perdó al Japó durant la visita que hi va fer el mes de maig per la mort de centenars de milers de persones en els bombardejos atòmics d'Hiroshima i Nagasaki, durant la Segona Guerra Mundial.

En el text, Fidel Castro també expressa al poble cubà la seva gratitud pels obsequis i les mostres d'afecte que ha rebut aquests dies. Per exemple, un cigarrer cubà ha batut el rècord Guinness fent un puro de 90 metres, un per any complert per Castro.