L'Havana

Fidel Castro encapçalarà la delegació cubana en la cimera dels no alineats i podria reaparèixer públicament

Fidel Castro podria reaparèixer públicament a la cimera de països no alineats que se celebrarà aquesta setmana a l'Havana. El govern cubà, però, vol mantenir la incògnita fins a l'últim moment i no ha donat pistes sobre la presència del seu líder. El que sí que està confirmat és que Castro encapçalarà la delegació cubana i que podria rebre en privat el secretari general de l'ONU, Kofi Annan. Més dubtes provoca la presència del líder a les sessions d'alt nivell de la cimera i al sopar de benvinguda als mandataris invitats, tot i que algunes informacions apunten que Castro presidirà l'acte.

Actualitzat
Segons el canceller cubà, Felipe Pérez Roque, Castro rebrà en privat alguns mandataris convidats a la cimera i ha donat per segur que es reunirà amb el secretari general de les Nacions Unides. Pel que fa a la presència pública, el govern cubà no és tan clar i es limita a respondre que si no hi ha Fidel, hi haurà Raúl Castro. Tot i aquest mutisme de l'administració cubana sobre una possible reaparició pública de Fidel Castro, algunes informacions apunten que el líder estaria preparat per presidir el sopar de gala.

El 31 de juliol passat, Fidel Castro, de 80 anys, es va veure obligat a delegar provisionalment el poder en el seu germà Raúl, ministre de les Forces Armades, i en sis homes forts del Partit Comunista de Cuba i del govern, mentre es recuperava d'una delicada intervenció intestinal. Des de llavors fins ara, només se l'ha vist en comptades ocasions, dues de les quals acompanyat d'Hugo Chávez, que el va anar a visitar.

Entre els dirigents que han confirmat la seva presència a l'Havana figuren els de Veneçuela, Hugo Chávez; Bolívia, Evo Morales; l'Equador, Alfredo Palacio; Panamà, Martín Torrijos; l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, i el Pakistan, Pervez Musharraf.
Anar al contingut