L'Havana

Fidel Castro deixa entreveure que ja no exerceix com a president del Partit Comunista

Fidel Castro ha deixat anar que ja no exerceix com a secretari general del Partit Comunista Cubà. Castro parlava a la Universitat de l'Habana i, a la pregunta d'un estudiant, ha dit que no era allà en qualitat de líder del partit perquè va delegar les seves funcions en posar-se malalt, cosa que es podria fer oficial en el congrés que el Partit Comunista farà a l'abril de l'any que ve. Aquesta cessió significaria, de fet, que Castro renunciaria a l'únic càrrec oficial que encara li quedava: la presidència del Partit Comunista de Cuba.

Actualitzat
"No puc fer una cosa a la qual no estic en condicions de dedicar tot el temps. Si jo mateix no sabia que me'n sortiria...", ha dit en referència a la malaltia que el va apartar del poder. Aquestes van ser les paraules de Castro en una trobada amb estudiants, i l'agència Reuters ha informat que el líder de la Revolució podria haver renunciat a la presidència honorífica del partit.

El diari "Gramma" publica el seu discurs, sense cap destacat especial. Fins ara, s'havia dit que el 2008 Fidel havia cedit la presidència de la república al seu germà Raúl, però que es mantenia al front del partit i de les forces armades.

Fidel Castro es va haver de retirar de la primera línia política a causa d'una greu afecció intestinal, de la qual va ser operat. La primavera de l'any que ve, el Partit Comunista celebrarà un congrés crucial que s'ha ajornat en diverses ocasions sobre el futur econòmic de l'illa caribenya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut