Pantalla amb el logotip de Novacaixagalicia
Pantalla amb el logotip de Novacaixagalicia
Madrid

Fiances que sumen més de 10 milions d'euros per a quatre exdirectius de Novacaixagalicia

L'Audiència Nacional ha fixat fiances que sumen més de 10 milions d'euros per a quatre dels antics directius de Novacaixagalicia imputats per la presumpta adjudicació d'elevades prejubilacions i ocultar-ho al consell d'administració de l'entitat i al Banc d'Espanya.

RedaccióActualitzat
L'Audiència Nacional ha fixat fiances que sumen més de 10 milions d'euros per als antics directius de Novacaixagalicia imputats per la presumpta adjudicació d'elevades prejubilacions i ocultar-ho al consell d'administració de l'entitat i al Banc d'Espanya.

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha imposat les fiances com a mesura per assegurar possibles responsabilitats econòmiques que es derivin de la causa. El jutge adverteix que si els imputats no dipositen aquesta quantitat es procedirà a l'embargament de béns.

El magistrat ha pres la decisió perquè considera que en la fase inicial de la investigació ha trobat indicis que els exdirectius de l'entitat financera van millorar els seus contractes per assegurar els seus interessos personals, amb abús de les funcions del seus càrrecs i conscients de les dificultats financeres de Novacaixagalicia.

Més de set milions per a García de Paredes

La fiança més elevada, de més de set milions d'euros, és per a qui va ser director general adjunt executiu de Novacaixagaliia, Javier García de Paredes. La resta de fiances són de prop d'1,93 milions per a l'exdirector general de la caixa única, José Luis Pego, i d'1,22 milions per a Gregorio Gorriarán, que va encarregar-se del Grup Immobiliari després de la fusió de les dues antigues caixes gallegues. Al darrer dels imputats, Óscar Rodríguez Estrada -un dels responsables de l'oficina d'integració- se li ha imposat una fiança de 347.920 euros.

A més, el jutge requereix els mateixos imports a qui va ser president de Caixanova i copresident de Novacaixagalicia, Julio Fernández Gayoso, com a responsable civil solidari. En cas que no es dispositessin les fiances, segons assenyala l'auto del jutge, "es procedirà a l'embargament de béns de la seva propietat en una quantitat suficient per respondre de les sumes que se'ls reclama".

Anar al contingut