L'Hospitalet de Llobregat

Fi a dos anys i mig d'obres per als veïns del Gornal

La posada en funcionament de l'AVE Barcelona-Madrid significa també que molts veïns del Gornal, a l'Hospitalet de Llobregat, poden dormir sense la molèstia del soroll de les obres. Durant dos anys i mig han estat espectadors directes de la construcció de l'últim tram de la línia, que ha provocat més problemes i ha fet endarrerir l'estrena del tren. Les conseqüències de les obres són palpables i actualment hi ha obres per reparar esquerdes de parets i sostres en uns 80 pisos del barri. També hi ha qui ha aprofitat l'avinentesa per gastar una broma de mal gust: alguns veïns de Sants s'han trobat una carta d'Adif que deia que els regalaven un bitllet per compensar-los, cosa que és del tot mentida.

Actualitzat

Els edificis on s'estan fent obres són els més propers a la línia. En aquesta zona de l'Hospitalet ja es van instal·lar l'octubre passat finestres dobles per intentar esmorteir el soroll de les màquines. A més a més, s'estan reparant façanes i desperfectes al carrer causats pel pas constant de camions i maquinària. Aquestes intervencions formen part d'un pla de xoc d'Adif, que durant el 2008 invertirà uns 13 milions d'euros en millores d'urbanització del barri.

L'altra cara de la moneda se l'han endut els veïns de Sants que han rebut una carta suposadament d'Adif. Alguns han anat a l'estació per una oferta que han rebut a casa per viatjar gratis amb l'AVE, que és totalment falsa. Segons aquesta carta, l'Adif els volia compensar les molèsties que han patit per les obres i els oferia anar i tornar a Madrid aquesta setmana de manera totalment gratuïta. Alguns veïns s'hi han presentat amb la reserva feta i reclamant el bitllet. Els serveis jurídics d'Adif estan estudiant la possibilitat de posar una denúncia per aquest anunci fals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut