Barcelona

Ferrocarrils renuncia a comprar 3.000 lots de Nadal

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha anunciat que renuncia al concurs públic per a la compra de lots de Nadal per als seus treballadors, a causa del cost que suposen i tenint en compte la política d'estalvi del govern català.

Actualitzat
El conseller Recoder ja havia destinat 150.000 euros a comprar 3.000 lots per als treballadors, però Esquerra Republicana li va demanar ahir que anul·lés la compra, "per coherència".

Després d'això, la direcció de FGC ha traslladat la decisió als representants dels treballadors que renuncia als lots. En un comunicat, Ferrocarrils assegura que els lots de Nadal eren una tradició "centenària" en l'empresa i que només es va interrompre entre 1976 i 1978, quan aquest servei de tren va passar a ser administrat des de Madrid.

El 1979, amb el traspàs de les competències al govern català, la Generalitat va recuperar aquesta tradició, que considera que es tracta d'"una obligació adquirida per l'empresa" atès que aquesta pràctica es remunta de manera continuada a trenta anys enrere.

FGC recorda que, malgrat no ser funcionaris, els seus treballadors "són els únics de l'àmbit de les empreses de transport públic a Catalunya als quals s'aplica una reducció d'entre el 5% i el 15% del sou des del 2010".


Anar al contingut