Ferran Pedret, en una imatge d'arxiu al Parlament. (Foto: ACN)
Ferran Pedret, diputat del PSC, fa tàndem ara amb Collboni. (Foto: ACN)
Barcelona

Ferran Pedret, nou primer secretari d'un PSC de Barcelona que presideix Collboni

El guanyador de les primàries per a escollir candidat, Jaume Collboni, nou president del partit

RedaccióActualitzat

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, és el nou president de la Federació del PSC a la ciutat, al capdavant de la qual forma un tàndem de renovació al costat del jove diputat al Parlament Ferran Pedret, que relleva Carles Martí com a primer secretari. Pedret era fins ara el viceprimer secretari dels socialistes a la ciutat.

En un congrés extraordinari, els socialistes barcelonins han votat la nova executiva, que ha tirat endavant amb 179 vots a favor, 18 abstencions i 4 vots nuls. La nova direcció té una mitjana d'edat de 41 anys, ha renovat el 70% dels membres i és paritària.

En la cloenda del Congrés, Collboni ha afirmat que amb l'elecció de la nova executiva "comença el canvi". "Tornarem a escriure una etapa gloriosa de la història del PSC, que és el principal motor de transformació social que hi ha hagut a Espanya, Catalunya i Barcelona", ha promès.

Pedret, per la seva part, ha augurat que el PSC "conquerirà l'Ajuntament i serà la primera pedra de futures victòries socialistes".

El primer secretari sortint, Jordi Martí, que ha estat acomiadat amb una ovació de tots els delegats drets, ha fet autocrítica pels "pitjors resultats" de la història del PSC a Barcelona i ha destacat que el nou PSC barceloní té "forces renovades" per concórrer a les municipals de l'any que ve.

La nova executiva té en el seu nucli dur la que va ser rival de Collboni a la segona volta de les primàries, la regidora Carmen Andrés, que ocupa el càrrec de viceprimera secretària. Formada per trenta persones, l'executiva també compta amb Carlos Prieto com a secretari d'organització i l'actual coordinador de diputats i senadors del PSC a les Corts, Albert Soler, com a responsable d'Acció Parlamentària.

 

Anar al contingut