Ferran López

Ferran López diu que va dirigir els Mossos durant el 155 per "responsabilitat"

El comissari en cap deixa la direcció del cos en haver "finalitzat l'encàrrec"

RedaccióActualitzat

El cap dels Mossos d'Esquadra durant el 155, Ferran López, ha enviat una carta de comiat a tot el cos després que el conseller d'Interior acceptés aquest dijous la seva renúncia.

Després que Trapero també hagi desestimat recuperar el càrrec, del qual va ser cessat pel 155 i substituït per López, els Mossos queden en mans d'un càrrec polític, el del nou director general de la Policia, Andreu Martínez, fins que es nomeni un nou cap, un fet que, segons ha pogut saber TV3, ha generat malestar al cos.

En la carta enviada al cos, el ja excomissari en cap explica que va comunicar la seva renúncia al conseller d'Interior en la seva primera trobada el 4 de juny, en entendre que havia acabat l'encàrrec que va rebre després del cessament de Trapero i que els Mossos passessin a dependre del govern espanyol.
 


López assegura que va accedir-hi en un "exercici de responsabilitat obligat des de la posició que ocupava en l'estructura jeràrquica" i destaca el "profund respecte" que sent cap a l'organització. Ara defensa que és aquesta mateixa "responsabilitat i respecte" el que el fan renunciar.

Durant els 8 mesos que ha estat al capdavant dels Mossos assegura que ha exercit amb "honestedat i professionalitat" pensant en el que "era millor per a l'organització donades les condicions extraordinàriament difícils a les quals hem hagut de fer front".

Finalment agraeix la feia de tot el cos "malgrat les insospitades tensions a les quals hem estat sotmesos".

López diu que el conseller Buch ja li ha comunicat que li trobarà un encaix en el cos però "fora de la nova estructura directiva de la Prefectura".

Aquesta és la carta sencera de Ferran López:

Benvolguts i benvolgudes,

El passat 4 de juny vaig comunicar la meva renúncia com a comissari en Cap dels Mossos d'Esquadra a l'Honorable Conseller d'Interior. La meva decisió venia motivada per entendre que havia finalitzat l'encàrrec que vaig acceptar després que el Major Josep Lluís Trapero fos cessat i rellevat de les seves funcions en aplicació de l'Article 155 CE, i després que la nostra organització passés a tenir una nova dependència governativa. Aquesta acceptació va tenir a veure amb un exercici de responsabilitat obligat des de la posició que ocupava en l'estructura jeràrquica, i en el profund respecte que sento cap la nostra organització i cap a tots els agents i personal facultatiu i administratiu que formeu part dels Mossos d'Esquadra. Aquesta mateixa responsabilitat i respecte són les que m'han portat a renunciar al càrrec en la primera trobada que vaig mantenir amb el nou Conseller d'Interior, i en la qual li vaig comunicar que em posava a la seva disposició per assumir aquelles responsabilitats que considerés adients en el si de la nostra organització.

Finalment avui, dijous 14 de juny, el Conseller m'ha comunicat que accepta la meva renúncia i que en les properes setmanes se'm trobarà un encaix en l'organigrama fora de la nova estructura directiva de Prefectura.

Durant aquests prop de 8 mesos he exercit el comandament com a cap del Cos amb honestedat i professionalitat, prenent totes i cadascunes de les decisions pensant en el que era millor per a l'organització donades les condicions extraordinàriament difícils a les quals hem hagut de fer front, i he treballat perquè ens seguíssim sentint orgullosos de la nostra apassionant feina de servidors públics.

Deixeu-me aprofitar aquestes línies per fer-vos arribar un profund agraïment i respecte cap a la vostra feina i cap al compromís que diàriament teniu amb la ciutadania, malgrat les insospitades tensions a les quals hem estat sotmesos.

Espero que la ciutadania us continuï percebent propers, que continuï sentint el vostre escalf i que continuï sentint-se orgullosa de la seva policia.

Comissari Ferran López

ARXIVAT A:
PolicialArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut