Ferran López

Ferran López, cap dels Mossos durant el 155, farà d'assessor del nou dirigent del cos

RedaccióActualitzat

Després de nomenar el comissari Miquel Esquius com a cap dels Mossos d'Esquadra, s'han reestructurat alguns càrrecs de l'organització policial. La novetat més destacada és el nou càrrec de Ferran López, qui va ser el cap de la policia mentre va durar l'etapa del 155 i que va renunciar al càrrec el juny passat.

El Departament d'Interior ha recol·locat López com a adjunt de la Prefectura dels Mossos d'Esquadra, càrrec des d'on aportarà la seva experiència al comissari en cap en tasques d'assessorament, però que no tindrà cap mosso que depengui jeràrquicament d'ell.

López, que va ser mà dreta de Trapero i en els dies previs a l'1-O va assistir a les reunions de coordinació que liderava l'alt càrrec de la secretaria d'Estat Diego Pérez de los Cobos, va dimitir com a cap dels Mossos argumentant que havia acceptat comandar el cos després de l'activació de l'article 155 de la Constitució només de forma "temporal i limitada".

 

Interior ha fet altres canvis en l'organigrama operatiu, com a la regió policial de Barcelona, la metropolitana sud, la comissaria de coordinació central, la territorial, la de mobilitat i la d'investigació criminal, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Article 155Policial
Anar al contingut