La fiscalia torna a citar alcaldes que no han comparegut pel seu suport a l'1-O

Els alcaldes d'Alcarràs, Belloch i Seròs d'ERC no han fet cas a la citació del fiscal. Els de Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Montcada i Reixac s'han acollit avui al dret a no declarar

redaccióActualitzat

La fiscalia de Lleida envia una segona notificació als alcaldes de la demarcació que donen suport al referendum de l'1 d'octubre, i que no s'han presentat a declarar. 

 la Fiscalia  ha decidit enviar-los una comunicació personal.

"Com la notificació va ser telemàtica per raons d'urgència, hem acordat enviar-los una notificació personal als tres que no han comparegut",

 

Es tracta dels alcaldes d'Alcarrràs, Miquel Serra; el de Bell-lloc d'Urgell, Carles Palau, i el de Serós, Gabriel Pena, els tres d'ERC.

 

Ferran Bel aforat, declara a Madrid

Continua el degoteig d'alcaldes citats a declarar davant la fiscalia per donar suport al referèndum de l'1 d'octubre. Ja és a la fiscalia l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, que, com a diputat, és aforat, i ha de declarar davant la Fiscalia General de l'Estat.

Ferran Bel ha decidit acudir a la citació i presentar-se a la Fiscalia General de l'Estat, encara que no hi està obligat.

"Portem molts plens aprovant mocions, portem molts plens discutint sobre aquesta qüestió, i, per tant, és una opció personal, però, a la vegada, sento que tinc el suport absolut i el mandat del ple municipal i de la major part de la ciutadania. Jo tinc la certesa que, fins i tot amb l'aplicació superestricta de la legislació per part del fiscal, com ho està fent, no se'ns pot imputar cap delicte."

 

Bel no ha volgut avançar si s'acollirà al dret de no declarar i ha lamentat no haver rebut cap comunicació oficial de la seva citació.

 

 

Unes 200 persones han donat suport aquest matí a Ferran Bel quan sortia de l'ajuntament de Tortosa cap a Madrid.

 

 

Acollits al dret a no declarar

També s'han presentat a la citació aquest dilluns els alcaldes de Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Arenys de Mar, Arenys de Munt i Montcada i Reixac, que s'han acollit al dret a no declarar.

A l'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, i a l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, també els ha tocat el torn. I han declarat als jutjats de Mataró.

 

Joan Rabasseda lamentava que la justícia no actuï amb tanta rapidesa en els casos de corrupció, mentre que Annabel Moreno qualificava d'"esperpèntic" el que va passar la setmana passada.

"A la fiscalia, segur que tenen expedients de corrupció apilonats de fa anys i anys, i triguen anys i anys a resoldre'ls. I per una qüestió com aquesta, que estem en un moment històric, que estem obeint el govern del nostre país, doncs, això, en una setmana, tots aquí a declarar. La veritat és que costa d'entendre que en un estat democràtic puguin passar aquestes coses."

 

 

"No té cap sentit que estiguem perseguits nosaltres ni els càrrecs públics. Ni té cap mena de sentit i és esperpèntic tot el que va passar la setmana passada amb les detencions dels nostres companys càrrecs electes."

 

Els alcaldes de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, i de Deltebre, Lluís Soler, han anat a la fiscalia de Tarragona, acompanyats de 4 autocars de ciutadans que han vigut a donar suport als seus alcaldes, que també s'han negat a declarar. 

Caparrós ha declarat que cadescú ha de fer la seva feina.

"Per part del Fiscal la cordialitat és absoluta. Evidentment ells fan la seva feina i els alcaldes, com a bons professionals, fem la nostra feina, que és defensar los interesos i la voluntat dels nostres conciutadans."

 

Mentre que Lluís Soler, alcalde de Deltebre, assegura que no es pot descartar la DUI.

 

"L'únic que volem és legitimar per la mesura de les urnes, la voluntat del poble català de decidir si vol ser un estat, una república independent, o no ho vol ser. I en este cas, si això no s'aconsegueix, sino podem tenir la veu del poble a través de les urnes i a través dels vots, hi ha altres vies possibles per a poder fer-ho, i la declaració unilateral d'independència n¿és una." 

L'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, ha anat fins als jutjats de Cerdanyola del Vallès, també s'ha acollit al dret a no declarar qualificant la citació "d'intimidatòria"

"Ha estat una citació intimidatòria i preventiva. Una mesura manifestament innecessària, que no té cap mena de sentit, injusta a més a més, perquè el que pretenen amb això, l'objectiu clar que tenen és intimidar i crear, i semblar la por."

 

Campos hi ha anat acompanyada de simpatitzants i diversos dirigents de Catalunya en Comú, com LLuís Rabell i el coordinador general de Podem, Xavier Domènech. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut