Ferran Adrià preveu obrir El Bulli 1846 el 2018

El xef calcula que aquest mes de maig acabaran les obres de les estructures i començaran els interiors
Ferran Adrià preveu obrir El Bulli 1846 el 2018
Girona

Ferran Adrià preveu obrir El Bulli 1846 el 2018

El xef calcula que aquest mes de maig acabaran les obres de les estructures i començaran els interiors
Redacció Actualitzat
El cuiner Ferran Adrià, a peu de l'obra que s'està fent a la cala Montjoi de Roses per fer El Bulli 1846

El cuiner Ferran Adrià, a peu de l'obra del futur Bulli 1846

Ferran Adrià preveu acabar el mes de maig les obres d'El Bulli 1846, que està fent a la cala Montjoi de Roses, a l'Alt Empordà, i fer-hi visites concertades durant 2 anys. Ha ampliat l'antic restaurant però encara estan pendents els permisos per poder fer el projecte complementari, que inclou els accessos, un aparcament i un nou edifici d'entrada al recinte.

El projecte El Bulli 1846, el nou edifici de la fundació del cuiner, es va presentar a Londres el juliol del 2013. El xef calcula que el nou recinte podrà obrir les portes oficialment l'any 2018.

Les obres d'ampliació del 20% de l'antic restaurant El Bulli a la cala Montjoi de Roses encaren la recta final. El cuiner i promotor del projecte, Ferran Adrià, preveu que els treballs per enllestir les estructures dels nous espais del futur Bulli 1846 s'acabin a finals de maig. A partir d'aleshores, s'abordaran els interiors del que concep com un "laboratori expositiu" dedicat a la gastronomia.

L'actuació continua pendent dels permisos per abordar el projecte complementari, que inclou els accessos, uns jardins d'exposició, un aparcament i un edifici d'entrada al complex. Adrià diu que la tramitació va endavant i que treballen amb la idea que l'espai pugui començar a funcionar l'any vinent. Des de l'Ajuntament de Roses, han concretat que estan pendents que l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental, que depèn del Departament de Territori, determini si cal un canvi a l'estudi d'impacte ambiental presentat inicialment. Quan això es resolgui, expliquen, el consistori els podria donar llicència.

Durant els dos primers anys l'equipament només rebrà visites concertades i, després, l'obriran al públic en general.

Un projecte polèmic

Els treballs per aixecar El Bulli 1846 es van iniciar el març del 2015 no exempts de polèmica. El projecte inicial preveia una ampliació respecte de la superfície de l'antic restaurant del 50%, una xifra que obligava el govern a buscar fórmules legals per permetre una actuació així en un espai que es troba en ple Parc Natural del Cap de Creus.

Ferran Adrià va demanar aturar la polèmica llei que permetria construir El Bulli Foundation. La normativa vigent només permetia una ampliació del 20%. Les entitats ecologistes van fer públiques les seves discrepàncies i recels i es van recollir més de 23.000 firmes contra el projecte d'El Bulli Foundation a cala Montjoi. El xef va col·laborar amb grups ecologistes perquè El Bulli 1846 no perjudiqués el medi ambient.

Finalment, a principis de l'any passat Adrià va anunciar que renunciava al projecte de màxims, que impedirà traslladar a Roses el gran arxiu d'El Bulli, i que, per ara, tiraria endavant només aquesta part.

 

VÍDEOS RELACIONATS