Fórmula 1

Fernando Alonso deixa McLaren després d'una turbulenta i efímera relació

Fernando Alonso ja no és pilot de McLaren. Finalment, els rumors s'han fet realitat i el pilot asturià i l'escuderia de Ron Dennis han decidit rescindir de mutu acord i sense cap penalització econòmica el contracte que els unia. Alonso i els seus representants es van reunir ahir amb el mànager anglès per posar fi a una relació que prometia molts títols, però que es va anar deteriorant a mesura que avançava la temporada i creixia la lluita entre l'espanyol i Lewis Hamilton. Sobre el futur del dues vegades campió del món, encara caldrà esperar unes setmanes per saber quin volant conduirà a partir d'ara.

Actualitzat
Luis García Abad, mànager de Fernando Alonso, ho ha confirmat. L'asturià ja no és pilot de McLaren. Després dels fatídics i tortuosos esdeveniments succeïts al llarg de tota la temporada, era només qüestió de dies que s'acabés de materialitzar oficialment el divorci entre el dues vegades campió del món i el seu equip.

Després de tres dies de reunions entre els representants de l'escuderia i els del pilot espanyol, aquest divendres s'ha confirmat la sortida definitiva d'Alonso de l'equip de Ron Dennis. Les dues parts, interessades a posar fi a la relació, han arribat a un acord per rescindir el contracte que els unia sense penalitzacions econòmiques ni condicions. L'espanyol, doncs, no haurà de complir l'any més un altre d'opcional que tenia signat amb McLaren.

El desig de Fernando Alonso era enllestir el seu futur un cop s'hagués acabat la temporada i abans de començar les vacances. Doncs dit i fet. L'espanyol ha aconseguit el seu objectiu, però no serà fins d'aquí a dues o tres setmanes quan se sabrà el destí final de l'asturià.

S'ha especulat amb Toyota, Williams, Renault i, últimament, amb Red Bull, però poca cosa se sap amb certesa. Descartat l'any sabàtic, Alonso vol un equip competitiu on pugui lluitar pel títol i on, a més, pugui plantar cara a McLaren i Ferrari. Si les lluites entre Fernando i Hamilton han estat cruentes dins del mateix equip, amb escuderies rivals els combats podrien ser memorables.
Anar al contingut