Fòrmula 1

Fernando Alonso considera tres opcions per a la pròxima temporada: Mercedes, McLaren o prendre's un any de descans

Fernando Alonso ha donat a entendre a TV3 que fa dos mesos va prendre la decisió de marxar de Ferrari. El que no ha explicat el pilot asturià hores després de que es va conèixer la marxa de Sebastian Vettel de Red Bull, és quin serà el futur del pilot asturià. De moment té tres opcions: acceptar l'oferta que li han fet McLaren i Honda; substituir Lewis Hamilton a Mercedes; i fins i tot fer un any sabàtic. En els pròxims dies es donaran a conèixer notícies que poden aclarir el seu futur.

Actualitzat

Fernando Alonso ha donat a entendre a TV3 que fa dos mesos va prendre la seva decisió de marxar de Ferrari. El que no ha explicat el pilot asturià hores després que es va conèixer la marxa de Sebastian Vettel de Red Bull, és quin serà el futur del pilot asturià. De moment tres opcions: acceptar l'oferta que li han fet McLaren i Honda; substituir Lewis Hamilton a Mercedes; i fins i tot fer un any sabàtic. En els pròxims dies es donaran a conèixer notícies que poden aclarir el seu futur.

El que gairebé és segur és que Sebastian Vettel anirà a Ferrari, i això, pot ser precipitadament, ho ha avançat el mateix Christian Horner quan ha parlat de la marxa del seu pilot. Ferrari, en canvi, no ha comunicat el possible fitxatge de Vettel, així com també a qui substituiria. Tot fa pensar, però, que serà Fernando Alonso. Segons ha pogut saber TV3 el pilot asturià fa dos mesos que va decidir trencar peres amb l'escuderia italiana, i que fa poc temps va arribar a un acord amb els seus responsables per poder rescindir el contracte una temporada abans i sense penalització econòmica.

De cara al futur, Alonso predilecció per Mercedes, casa amb la qual ha establert un preacord. El que no se sap és si a un o dos anys, perquè de moment els dos pilots de l'equip tenen la possibilitat de continuar. També és cert que Lewis Hamilton hi ha conegut moments difícils i que en el cas de no ser campió podria marxar de manera amistosa. En aquest cas tornaria a McLaren i Alonso ocuparia el seu lloc.

L'asturià té, però, sobre la taula un contracte per signar de McLaren i Honda. Aquest podria ser immediat, però ha estranyat a tots els mitjans que la notícia no és donés precisament en aquest Gran Premi, que es disputa en un circuit propietat del motorista japonès que facilitarà els motors a McLaren, i que ha estat el que més ha pressionat per poder comptar amb Alonso, que en el cas de signar, seria "pilot Honda". El pilot asturià sap que amb McLaren Honda podria tardar una mica més a poder tenir un cotxe competitiu. Per altra banda a Honda li han assegurat que de cara a la gestió esportiva de l'equip, Ron Dennis no tindria tant poder com va tenir quan Alonso i Hamilton van ser companys d'equip. Fernando Alonso també s'ha reservat l'opció de descansar un any, a l'espera de trobar el volant definitiu a Mercedes de cara a la temporada 2016.

És molt probable que després de l'anunci oficial de Red Bull vagin caient les fitxes del "domino". Ferrari es veurà gairebé obligada a fer un comunicat, Red Bull ha d'anunciar oficialment qui serà el substitut de Vettel, de moment Daniil Kvyat, i McLaren i Honda han de donar alguna notícia sobre la seva formació de cara al futur, perquè ni Jensson Button ni Kevin Magnussen han estat pel moment confirmats. Demà mati, abans de la carrera, la tensió continuarà sent gran el el circuit de Suzuka, a l'espera de comunicats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut