Automobilisme

Fernando Alonso acaba segon al GP del Brasil i revalida el títol mundial de Fórmula 1

Fernando Alonso ha revalidat el títol de campió del món de Fórmula 1 després d'acabar segon al Gran Premi del Brasil. L'asturià, que en tenia prou de puntuar per assegurar-se el campionat, va tenir una cursa molt plàcida, més encara quan el seu màxim rival, Michael Schumacher, va punxar una roda i es va quedar sense cap opció de victòria. En l'última cursa de la seva carrera esportiva, el pilot alemany va acabar finalment quart després d'una espectacular remuntada, i es va haver de conformar amb el subcampionat. La victòria final va ser per al brasiler Felipe Massa, seguit d'Alonso i Button, que van completar l'últim podi de la temporada.

Actualitzat

El primer moment crític de la cursa, la sortida, la va solucionar sense problemes Fernando Alonso. L'asturià no es va veure implicat en l'únic accident, el que van protagonitzar els Williams de Rosberg i Webber. Aquest fet el va aprofitar Michael Scumacher per passar de la desena a la sisena posició en els primers revolts del circuit d'Interlagos. Però seria un miratge per a l'alemany. El "Kàiser", amb una tàctica agressiva, va avançar Fisichella, però va punxar una roda mentre feia aquesta maniobra amb el company d'equip d'Alonso. En aquest moment, es va acabar el Mundial. Schumacher va haver d'entrar a boxs i va baixar fins a l'última posició. Quan va tornar a la pista, Alonso ja era, còmodament, el tercer classificat. Massa i Raikkonen el precedien, però tots dos van entrar a fer el primer repostatge i durant unes voltes el pilot de Renault va liderar la prova. Amb l'aturada a boxs de l'asturià, Massa va tornar a ser el primer. Mentrestant, De la Rosa, amb una bona estratègia, es va col·locar segon. El català va anar des del començament molt carregat de benzina.

En l'última cursa de la seva carrera esportiva, Schumacher es va voler acomiadar amb un bon gust de boca i va brindar als seus seguidors una brillant remuntada plena d'avançaments. L'alemany va pressionar tant els seus rivals que li va tornar la moneda a Fisichella. L'italià es va passar en una frenada i Schumacher el va avançar per situar-se en la cinquena posició. Però el "Kàiser" no es va conformar i la seva següent víctima va ser el seu successor a Ferrari, Kimi Raikkonen. En una maniobra d'autèntic mestre, Schumacher va deixar en evidència el finlandès i va acabar quart, un resultat molt meritori tenint en compte els problemes que va tenir durant la cursa. L'alemany es va retirar amb honor i amb el millor palmarès de la història d'aquest esport.

La victòria en l'última cursa de la temporada va ser per al brasiler Felipe Massa, que es va imposar davant dels seus compatriotes per davant d'Alonso i Button, que van completar el podi. El català Pedro Martínez de la Rosa va acabar vuitè. La festa per a l'equip Renault va ser completa, ja que també va guanyar el títol de constructors.

Eufòria a Oviedo

Un cop acabada la cursa, l'eufòria es va desfermar a tot Astúries, i sobretot a Oviedo, la ciutat natal de Fernando Alonso. Milers de seguidors asturians es van concentrar als carrers per celebrar el títol d'Alonso, que d'aquesta manera es va convertir en el bicampió mundial més jove de la història. La plaça América de la capital asturiana va ser l'epicentre de les celebracions. Alonso també ha celebrat el seu segon títol al circuit d'Interlagos, el mateix escenari de l'any passat. L'any que ve tornarà a dur el número 1 al monoplaça, però no serà un Renault. L'asturià se'n va a McLaren després de guanyar dos mundials amb l'escuderia que dirigeix Flavio Briatore.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut