El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (Foto: EFE)
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz (Foto: EFE)
Madrid

Fernández Díaz vol revisar amb detall la declaració però Margallo no hi veu efectes jurídics

El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, adverteix que el govern espanyol revisarà minuciosament el text de la Declaració de Sobirania, mentre que el titular d'Exteriors ha reconegut que veu "difícil" presentar un recurs al Constitucional.

RedaccióActualitzat
El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, adverteix que el govern espanyol revisarà minuciosament el text de la Declaració de Sobirania aprovada al Parlament. "Analitzaram el text i un cop analitzat es prendran les mesures per complir i fer complir la llei. No cal dir-ho més alt ni més clar; aquesta és la postura del govern" espanyol, ha afirmat el ministre.

Les declaracions, contrasten amb les d'un company de gabinet. El ministre d'Afers Estrangers i Cooperació, José Manuel García-Margallo, té clar que la Declaració no és "jurídicament vinculant" i que, per tant, no hi podrà haver conseqüències pràctiques immediates. García-Margallo, doncs, ha reconegut que veu "difícil" presentar un recurs al Constitucional, tot i considerar que el contingut del text que ha tirat endavant el Parlament de Catalunya per àmplia majoria és contrari a l'article 1 de la Constitució.

Anar al contingut