Imatge del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Lu…
Imatge del ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, l'11 d'octubre a Sant Andreu de la Barca. (Horitzontal)

Fernández Díaz reclama "respecte" a l'Ajuntament de Badalona per als que "no veuen en el 12-O un genocidi cultural"

ACN Sant Andreu de la Barca.-El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández-Díaz, que aquest dimarts ha presidit els actes de celebració de la festivitat de la patrona de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), ha reclamat "respecte" al govern municipal de Badalona per als milions de catalans i espanyols "que no veuen en el 12-O un genocidi cultural". Aquí, ha afegit que associar la festa nacional espanyola amb un genocidi cultural a Amèrica només es pot fer "des de la més absoluta indigència cultural" perquè, a diferència del que van fer altres nacions europees, Espanya va apostar pel mestissatge i no per "crear reserves d'indis". Fernández Díaz creu que la voluntat de l'Ajuntament de Badalona d'obrir les oficines d'atenció al ciutadà el 12-O "és una decisió pròpia de la CUP" que reflecteix un cop més la contradicció que suposa que "els partits antisistema gestionin el sistema".

En declaracions als mitjans de comunicació abans de l'inici de la festivitat de la Guàrdia Civil, el ministre de l'Interior ha deixat clar que tot i que serà la justícia qui ho dictaminarà, des del seu punt de vista la decisió de l'Ajuntament de Badalona d'obrir l'oficina d'atenció al públic el 12-O "és il·legal" perquè priva als seus treballadors d'una festivitat nacional retribuïda. En aquest sentit, Fernández Díaz ha destacat que el govern espanyol "ha fet el que havia de fer", que és recórrer davant la justícia una decisió que vulnera la legalitat. El ministre de l'Interior en funcions ha assegurat que la voluntat del govern municipal de Badalona (Guanyem, ICV-EUiA i ERC) de no celebrar el 12-O sembla una decisió de la CUP, "un partit antisistema, anticapitalisme i anti-tot". En aquest sentit, ha afegit que "quan governa un partit com la CUP, que va aconseguir tres regidors a les darreres eleccions, després passa el que passa". Aquí, també ha recordat que de partits antisistema n'hi ha a tot Europa, però que només a Catalunya són "els que gestionen el sistema". Sobre el fet que el govern municipal hagi justificat la no celebració del 12-O perquè associen la festivitat al colonialisme i el franquisme, Fernández Díaz els ha reclamat "respecte" per als milions de catalans i espanyols que només veuen en el 12-O la seva festivitat nacional.

Anar al contingut