Imatge d'arxiu del ministre, entre Xavier García Albiol i Alícia Sánchez-Camacho, assistint a una reunió del PPC (ACN)
Imatge d'arxiu del ministre, entre Xavier García Albiol i Alícia Sánchez-Camacho, assistint a una reunió del PPC (ACN)
Madrid

Fernández Díaz exigeix a Puigdemont que es disculpi per la "mesquinesa" d'acusar la policia

El ministre de l'Interior en funcions considera que el president de la Generalitat "està instal·lat en la contradicció de dependre dels antisistemes per gestionar el sistema"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol en funcions ha carregat contra Carles Puigdemont per haver acusat el PP d'utilitzar la policia amb finalitats partidistes. El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha exigit al president de la Generalitat que demani disculpes per la "mesquinesa" d'haver fet aquestes acusacions. En declaracions a RNE, Fernández Díaz s'ha referit d'aquesta manera a la picabaralla d'aquest dimecres al Parlament entre Carles Puigdemont i Xavier García Albiol, en què el líder del PPC va dir que el cap del govern català va donar instruccions als Mossos de no fer detencions durant els aldarulls al barri de Gràcia. Puigdemont va qualificar Albiol de mentider i va acusar els populars d'estar acostumats a tenir una policia que obeeixi instruccions polítiques.

Davant d'aquests retrets mutus, el ministre ha remarcat que no caurà en la "mesquinesa" d'acusar als Mossos de policia política i ha recordat el "reconeixement explícit" per la seva "bona feina" que va manifestar diumenge a la policia catalana durant els actes d'homenatge a les víctimes de l'atemptat de Vic per part d'ETA fa 25 anys.

Segons Fernández Díaz, definir la policia de política és "absolutament impropi" d'un president de la Generalitat. El ministre en funcions, però, ha dit que ho entén per la situació de Puigdemont i el mateix govern català, que ha d'aprovar els pressupostos i depèn del que digui la CUP, un partit "antisistema, independentista i anticapitalista que està donant suport als okupes dels aldarulls a Gràcia i als quals s'han d'enfrontar precisament els Mossos". El responsable d'Interior del govern de l'Estat considera que el president de la Generalitat "està instal·lat en la contradicció de dependre dels antisistemes per gestionar el sistema" i un pressupost de 33.000 milions d'euros.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut