El ministre de l'interior en funcions, Jorge Fernández Díaz
El ministre de l'interior en funcions, Jorge Fernández Díaz
El Prat de Llobregat

Fernández Díaz demana respecte per a l'himne a la final de la Copa del Rei

RedaccióActualitzat

Si els aficionats del Barça ho volen, hi haurà estelades a la final de la Copa del Rei d'aquest diumenge a Madrid. 24 hores després que el jutge aixequès la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid, els partits polítics en continuen fent un tema de debat i de campanya.

El i ministre de l'Interior en funcions i cap de llista del PP català al 26-J, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que el seu partit i el seu govern acaten les sentències judicials. De fet, des del PP, el mateix partit al que pertany la delegada del govern Concepción Dancausa, no es preveu que hi hagi recurs contra la suspensió cautelar del jutge.

"Nosaltres sempre acatem les sentències judicials, ens agradin o no"

Fernández Díaz dóna per tancada la qüestió i demana ara respecte per als "símbols nacionals", com l'himne, a la final de la Copa del Rei, que es disputa demà a l'Estadi Vicente Calderón de Madrid.

"No polititzem el futbol perquè li fem mal a l'esport, al futbol i a la convivència"

 

 

Pablo Iglesias lamenta els símbols neonazis

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, veu bé la decisió judicial que permet entrar les estelades a la final de la Copa del Rei. El que ha criticat Iglesias, i fins i tot ho ha qualificat de terrible, és que durant anys s'hagi permès la simbologia neonazi als camps de futbol. 

"Aquesta decisió judicial fa que imperi la sensatesa. Crec que ala camps de futbol la llibertat d'expressió ha de ser la norma"

Ciutadans demana "no polititzar el futbol"

El secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha explicat que el seu partit "acata" la decisió judicial de permetre les estelades:

"Acatem les decisions dels jutges, com vam fer en el seu moment també amb la UEFA, que va prohibir els símbols ideològics"

De Páramo afegeix que "el futbol no ha de polititzar-se, l'esport ha d'estar a part de la política":

"Una cosa són els estadis i una altra els parlaments"

De Páramo és partidari de girar full com més aviat millor en aquest assumpte perquè "hi ha coses més importants a Espanya i a Catalunya que el tema de les estelades".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut