El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz,en una imatge d'arxiu.
El ministre d'Interior opina que derogar la "doctrina Parot" no és prioritari.
Madrid

Fernández Díaz defensa la resposta "exemplar" a l'atac a Blanquerna i insinua que a Catalunya es permet als radicals "incubar l'ou de la serp"

El ministre Fernández Díaz defensa l'actuació policial "exemplar" per l'atac a l'acte de la Diada a delegació de la Generalitat a Madrid i recrimina que "fets similars" no hagin tingut la mateixa resposta "ni políticament ni policialment".

RedaccióActualitzat
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha defensat que la resposta policial després de l'atac feixista a l'acte de la Generalitat a Madrid durant la Diada va ser "eficaç, contundent i exemplaritzant" i tot seguit ha lamentat que, en canvi, altres "fets similars" comesos per radicals a altres territoris no "hagin tingut ni políticament ni policialment la mateixa resposta".

"Crec que és inqüestionable l'eficàcia policial contra els qui van exercir la violència. Sens dubte aquest hauria de ser el patró de conducta de la resposta política i policial enfront dels qui recorren a la violència. He de reconèixer que lamentablement no sempre ha estat així", ha manifestat durant la seva intervenció a la Comissió d'Interior del Congrés, en què ha comparegut a petició pròpia per donar detalls de la investigació sobre l'assalt a la seu de la Generalitat a Madrid.

En aquest sentit, Fernández Díaz ha demanat als grups que "ni per acció ni per omissió" facilitin que "els radicals incubin l'ou de la serp". "Es produeixen últimament fets d'una naturalesa semblant als que s'han produït a Blanquerna, i que no han tingut ni políticament ni policialment la mateixa resposta", ha afegit.

El ministre en cap moment ha concretat a quins "fets similars" es referia, però dimecres, durant la sessió de control al govern espanyol, es va queixar que a Catalunya encara no s'ha detingut cap responsable de la crema d'una bandera espanyola i d'una foto del rei.

A més, sobre les crítiques rebudes per la falta d'un dispositiu policial que protegís l'acte, el ministre ha reiterat que res feia preveure que poguessin produir-se uns fets de tals característiques, com demostra, segons la seva opinió, el fet que ni els organitzadors ni els assistents haguessin informat la delegació del govern de la celebració de l'acte.

La irrupció violenta (vegeu el vídeo) al Centre Cultural Blanquerna d'un grup de radicals feixistes es va saldar amb cinc ferits lleus i dotze detinguts implicats d'ideologia d'ultradreta.

Ahir, en la sessió de control al govern espanyol, Fernández Díaz ja va dir que la resposta policial havia estat "exemplar i determinant", i que l'atac ultra va ser "tan inesperat i poc previsible" que no s'havia preparat cap dispositiu de prevenció.
Anar al contingut