Jorge Fernández Díaz, conversant amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, abans de començar la sessió solemne d'obertura a les Corts de la…
Jorge Fernández Díaz, conversant amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, abans de començar la sessió solemne d'obertura a les Corts de la dotzena legislatura (EFE)
Madrid

Fernández Díaz assegura que el PP "hauria aguantat el pols", però que ell ho va evitar

L'exministre de l'Interior afirma que el partit hauria mantingut la proposta de presidir la Comissió d'Afers Exteriors, però que ell va preferir renunciar-hi perquè no volia ser un problema

RedaccióActualitzat

L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz afirma que se sent orgullós de presidir la Comissió de Peticions del Congrés, on finalment l'ha col·locat el Partit Popular. Fernández Díaz s'ha mostrat convençut que el seu partit hauria "aguantat el pols" perquè presidís la Comissió d'Afers Exteriors, però que ell va demanar que no ho fes, perquè no volia ser un problema. L'exministre ha fet aquestes declaracions al Congrés abans de participar en la sessió solemne d'obertura de les Corts i després que aquest dimecres tota l'oposició va rebutjar que Fernández Díaz encapçalés la Comissió d'Exteriors.

L'exresponsable d'Interior ha recordat que hi havia un "pacte de cavallers" perquè els partits que havien de presidir cadascuna de les comissions designessin a qui consideressin convenient i sense condicions prèvies. Però, davant l'actitud del PSOE, ha insistit Fernández Díaz, va comentar a la direcció del grup parlamentari popular que estava disposat a renunciar-hi perquè no volia causar problemes. Ha afegit que va dir al portaveu del grup, Rafael Hernando, que no forcés una "batalla" per la seva designació, tot i que ha dit que estava segur que la seva formació l'hauria defensat fins al final. "Cadascú ha quedat retratat amb els seus actes", ha remarcat l'exministre, que ha volgut deixar clar que "no havia demanat res". 

La Comissió de Peticions és de perfil baix, no té res a veure amb la d'Exteriors, una de les més prestigioses, on el PP volia col·locar Fernández Díaz, però on va topar amb el veto del PSOE, Podem i altres grups.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut