Jorge Fernández Díaz
Jorge Fernández Díaz
Barcelona

Fernández Díaz anuncia que els primers 87 refugiats procedents de Grècia arribaran a finals de maig

El ministre també ha afegit que a principis de juny arribaran 63 refugiats més que ara són també en territori grec

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior en defuncions, Jorge Fernández Díaz, ha anunciat que els primers 87 refugiats procedents de Grècia arribaran a Espanya a final de maig, i que 63 refugiats més, que ara són també en territori grec, arribaran a Espanya "a principis de juny".

En una roda de premsa amb dirigents del PP, Fernández Díaz ha aclarit que, des de l'1 de març, Espanya sol·licita amb insistència poder acollir 150 refugiats de Grècia, i que aquesta setmana ha rebut ja una comunicació de l'Organització Internacional de Migracions.

Segons ha detallat el ministre, aquest organisme ha detallat que aquestes 87 persones arribaran a Espanya "entre el 24 i el 26 de maig", en "un o dos vols", i que les 63 persones restants ho faran a principis de juny.

Refugiats procedents d'Itàlia

Pel que fa als refugiats procedents d'Itàlia, Fernández Díaz ha recordat que el govern també va sol·licitar el passat 1 de març a les autoritats europees acollir-ne 50.

D'aquests, ja són a Espanya un total de 18 –17 eritreus i un sirià– i els 32 restants el ministre entén que arribaran en "terminis semblants" als de les persones que vénen de Grècia.

En aquesta situació, Espanya acollirà "ben aviat" un total de 200 refugiats d'aquests dos països, "una vuitena part" dels 1.600 refugiats que hauran acollit tots els països europeus implicats en aquesta iniciativa.

Anar al contingut